УКР РУС

Мілан не зміг обіграти Болонью – "россонері" залишилися лідером та закрутили чемпіонську інтригу в Італії

4 квітня 2022 Читать на русском

Дженоа програла Вероні, а Болонья відібрала очки в Мілана. Звіт про матчі 31-го туру читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2021/22, 31-й тур

Верона – Дженоа – 1:0

Гол: Сімеоне, 5

Мілан – Болонья – 0:0

Програму 31-го туру Серії А в понеділок завершували два поєдинки. Перший з них провели на стадіоні "Марк Антоніо Бентегоді", де Верона приймала Дженоа. Генуезці перед міжнародною паузою перервали 26-матчеву безвиграшну серію й наблизились до виходу із зони вильоту – не вистачало всього трьох очок. Втім, продовжити переможну ходу "грифонам" не судилося.

Все вирішив один-єдиний гол, проведений веронцями вже на 5-й хвилині внаслідок підбирання на чужій третині поля. Капрарі скинув м'яч на Бессу, а той своєчасним пасом повз чотирьох суперників вивів Сімеоне практично віч-на-віч – 1:0! Для Джованні цей гол став 16-м у поточному чемпіонаті. Більше 15 м'ячів за Верону в один сезон у Серії А забивав лишень він і Лука Тоні (7 років тому). Браво!

Аталанта у фірмовому стилі програла Наполі – достойний тайм від Маліновського та рання заміна

Матч Мілан – Болонья закривав програму 31-го туру Серії А. "Россонері" вже знали результати поєдинків конкурентів (Інтер і Наполі виграли), тому повинні були обігрувати середняка турнірної таблиці. Болонья приїхала на Сан-Сіро без Сініші Міхайловіча – наставник "россоблу" знову вимушений лікуватися від лейкемії. А от для Стефано Піолі – алленаторе Мілана – ця гра стала сотою в Серії А на посаді керманича "россонері".

Перший тайм завершився нулями, хоча обидві команди мали моменти, щоб забити. Кілька разів Скорупскі і Меньян рятували свої ворота від пропущеного м'яча, продемонструвавши ефектні сейви. За кількістю моментів Болонья не надто поступалася лідеру чемпіонату, який все ж був трохи ближчим до того, щоб відкрити рахунок. Однак Жиру і Леау програли дуелі Скорупскі, а потужний удар Тео Ернандеса був неточним. "Россонері" до перерви завдали 17 ударів по воротах, але лише 3 із них влучили в площину. У гостей цей показник був кращим – 4 із 6-ти.

По перерві Мілан продовжував тиснути. Удар Леау парирував Скорупскі, а Ребіч не влучив у площину з меж штрафного. М'яч ніяк не йшов у ворота – Піолі кинув у бій Кессьє та Ібрагімовіча. Невдовзі після виходу на поле Златан серйозно зіткнувся головами з Меделем. Обоє розсікли голови – кров пролилася, а от голів так і не було. Останній шанс господарі мали в компенсований час, проте Скорупскі врятував.

0:0 – Мілан втратив очки, на радість Наполі та Інтеру. "Россонері" набрали 67 балів та зберегли лідерство, але Наполі відстає лише на 1 пункт, а Інтер – на 4, маючи гру в запасі.

Ювентус програв Інтеру і прощається з надіями на чемпіонство – українка надихнула Щенсни, але Індзагі пощастило