УКР РУС

Верона перемогла Ювентус завдяки фантастичному дублю Сімеоне, Торіно вдома розгромив Сампдорію

30 жовтня 2021 Читать на русском

В рамках суботньої програми 10-го туру Серії А було проведено два матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2021/22, 11-й тур

Верона – Ювентус – 2:1

Голи: Сімеоне, 11, 14 – Маккені, 80

Торіно – Сампдорія – 3:0

Голи: Прат, 17, Сінго, 52, Белотті, 90+3

Вилучення: Сілва, 67 (Сампдорія)

Ювентус після нічиєї з Інтером і поразки від Сассуоло опустився сьому сходинку, а відставання від зони ЛЧ збільшилось до чотирьох залікових балів. В таких умовах туринці більше не мали права на осічку, однак виїзний матч у Вероні розпочався для підопічних Массімо Аллегрі просто катастрофічно. Вже на 11-й хвилині господарі відкрили рахунок внаслідок виходу Барака віч-на-віч (його удар парирував Щенсни) й відскоку на Джованні Сімеоне – син Дієго забив у порожні ворота.

"Я шкодую лише про одне": президент Ювентуса відверто розповів про роки співпраці з Роналду

Ще за три хвилини Сімеоне наважився на дальній удар, метрів з 23-х закрутивши м'яч у дальню дев'ятку – 2:0! Ювентус відповів на ці голи аж перед перервою красивим пострілом Дибали з дистанції, однак м'яч влучив у поперечку. Більше моментів у першому таймі не виникало.

У другому Верона грала по рахунку, а Ювентус тиснув. Вже на 49-й хвилині Дибала з-за меж штрафного закрутив м'яч повз ліву стійку, а на 60-й Монтіпо парирував постріл Маккені з кута воротарського. Змарнувавши ще кілька хороших атак, туринці таки забили на 80-й завдяки вдалому відкриванню Маккені на лінії карного майданчика й удару під поперечину.

В ендшпілі зустрічі обидві команди могли змінити рахунок. Калініч, який замінив Сімеоне, виходив віч-на-віч і пробив повз дальню стійку, а постріл Дибали з дистанції у дев'ятку витягнув Монтіпо. Вже на 90-й хвилині Барак потужно вдарив з-за меж карного майданчика, однак м'яч пройшов над поперечкою. Зрештою, фінальний свисток зафіксував перемогу Верони!

Інший туринський клуб – Торіно – у рідних стінах приймав Сампдорію. Господарі володіли ініціативою протягом усього поєдинку й створювали класні моменти, відкривши рахунок вже на 17-й хвилині внаслідок дуже красивої комбінації у штрафному. Прат завершив її ударом практично у порожні ворота. 1:0! На початку ж другого тайму "бики" подвоїли перевагу внаслідок контратаки з вриванням Сінго на правий край карного майданчика та потужного пострілу в ближній кут – 2:0!

Ще через 15 хвилин після цього голу Сампдорія залишилась у меншості через довгий язик Адріена Сілви (португалець за суперечки з арбітром отримав пряму червону). Туринці одразу побігли добивати генуезців, запоровши атаку з виходом віч-на-віч, влучивши у стійку воріт гостей і завдавши кілька небезпечних ударів. На 90+1-й хвилині Верді, який тільки-но вийшов на заміну, таки вколотив третій гол, але VAR скасував його через офсайд.

Втім, "бики" таки добилися свого. На 90+3-й Белотті завершив контратаку господарів точним ударом з правого краю штрафного в дальній нижній кут – 3:0! Торіно святкує розгром.

Аталанта врятувалася у трилері з Лаціо, Маліновський – архітектор божевільної розв'язки, але оцінка жахає