УКР РУС

Перша ліга: Верес закріпився на вершині, Металіст 1925 перервав серію без перемог, Нива Т піднялась із зони вильоту

24 квітня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У суботу у 23-му турі Першої ліги відбулось кілька поєдинків. Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Перша ліга, 23-й тур

Верес – Миколаїв – 3:1

Голи: Сергійчук, 6, Гегедош, 64, Шестаков, 90 – Куксенко, 49

Авангард К – Металіст 1925 – 0:1

Гол: Пономар, 61

Нива Т – Прикарпаття – 2:1

Голи: Семенина, 36, Кисленко, 80 – Барчук, 65

Гірник-Спорт – Кристал – 3:0

Голи: Тимошенко, 62, Твердохліб, 63, Вентура Лопес, 73

Кремінь – Полісся – 0:2

Голи: Коваль, 57, 90+2

Верес остаточно визначився зі стадіоном для участі у Прем'єр-лізі

Верес вийшов вперед у матчі з Миколаєвом вже на самому початку. Після розіграшу штрафного захисники гостей програли боротьбу у власному штрафному, Дмитро Махнєв вже у падінні встиг скинути сферу на дальню стійку, де Михайло Сергійчук "пірнувши" на м'яч головою влучно замкнув передачу. До слова, цей гол став для форварда Вереса 20-м в рамках Першої ліги. Наприкінці тайму Миколаїв притис господарів, однак підопічні Юрія Вірта зуміли піти на перерву з нулем на табло.

Одразу після відпочинку Богдан Куксенко відновив статус-кво, забивши після дещо невпевнених дій захисників рівнян. Проте в середині другої сорокап'ятихвилинки господарі знову вийшли вперед, втікнувши у стрімку контратаку. Сергійчук, отримавши м'яч на правому фланзі у центрі поля, скинув п'ятою на Пасіча, той помітив Гегедоша, який вже розпочав спринтерський забіг і прокинув останному на хід. Роберт увійшов у штрафний майданчик, легко обіграв голкіпера Миколаєва і закотив сферу у порожні ворота.

На останній хвилині матчу Пасіч, пройшовши лівим флангом, накрутив захисника і зряче віддав в район одинадцятиметрової позначки прямісінько на голову Михайлові Шестакову. Останній у падінні головою переправив м'яч у праву дев'ятку, встановивши остаточний рахунок у зустрічі. Перемога принесла Вересу 51 очко і закріпила на вершині турнірної таблиці, Миколаїв з 36-ма пунктами залишився шостим.

Президент Вереса поставив крапку в чутках про перехід Селезньова

Металіст 1925 мінімально переміг Авангард, перервавши свою серію із трьох нічиїх поспіль. Перша половина завершилась без голів, а на початку другої Пономар приніс перемогу харків'янам, головою замкнувши навіс до штрафного. Тернопільська Нива нарешті здобула звитягу в чемпіонаті після 6 поразок поспіль (щоправда одна з них була технічною). Семенина відкрив рахунок у першій половині, але Барчук по перерві вирівняв ситуацію. Здавалось, що поєдинок завершиться нічиєю, але Кисленко на 80 хвилині приніс перемогу тернополянам, допомігши піднятись на 13 місце.

Гірник-Спорт не залишив шансів аутсайдеру чемпіонату Кристалу. Перший тайм завершився із нулями на табло, а от по перерві господарі оформили переконливу перемогу – Тимошенко та Твердохліб за 2 хвилини забили по голу, а Вентура Лопес поставив крапку в зустрічі. Полісся переконливо обіграло Кремінь. Героєм зустрічі став Коваль, який оформив дубль у другому таймі та дозволив своєму клубу піднятись на 10 сходинку.

Бар’єр для Динамо, фанат сексу і розгром 11:0: призовий кросворд від головного редактора