УКР РУС

Перша ліга: Металіст переміг аутсайдера та увірвався у топ-3, Волинь та Миколаїв розписали нічию, а Верес став лідером

31 березня 2021 Читать на русском

У середу у 19-му турі Першої ліги відбулось кілька поєдинків. Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Перша ліга, 19-й тур

Верес – Чорноморець – 4:0

Голи: Гегедош, 7, 57, Сергійчук, 44 (пен.), Гайдучик, 63

Вилучення: Вачіберадзе, 42 (Чорноморець)

Альянс – Агробізнес – 1:1

Голи: Шарай, 29 – Єфанов, 85 (аг.)

Вилучення: Романюк, 75 (Агробізнес)

Авангард – Нива Тернопіль – 3:1

Голи: Зубков, 19, Єрмоленко, 26 (пен), Ховбоша, 85 – Толочко, 11 (АГ)

Вилучення: Мороз, 32 (Нива)

Гірник-Спорт – ВПК-Агро – 1:2

Голи: Чепелюк, 45 (пен) – Ксьонз, 23 (пен), Будняк, 51

Волинь – Миколаїв – 0:0

Прикарпаття – Полісся – 1:1

Голи: Волошинович, 44 – Островський, 77

Вилучення: Борисевич, 90+3 (Прикарпаття) – Гавриленко, 64 (Полісся)

Оболонь – Кремінь – 3:0

Голи: Мате, 28, Мурза, 45+1, Слободян, 70

Металіст 1925 – Кристал – 1:0

Гол: Батюшин, 40

Верес отримав дозвіл на випуск акцій – історичний випадок для українського футболу

Черговий тур у другому за силою дивізіоні відкривала битва лідерів – Вереса та Чорноморця. Підопічні Юрія Вірта зуміли вийти вперед вже на початку матчу. Юний голкіпер "моряків" Данило Варакута невдало вибивши м'яч, фактично, розпочав гольову атаку суперника. Микола Гайдучик, який вперше вийшов за головну команду Вереса, викотив передачу на хід Роберту Гегедошу і останній з меж штрафного майданчика пробив у лівий кут воріт. Наприкінці тайму Гайдучик знову став героєм епізоду. Бека Вачіберадзе наступив форварду на гомілкостоп і побачив перед собою червону картку. Пенальті чітко реалізував Сергійчук, забивши у стилі Панєнки.

По перерві Гегедош вирвався сам на сам з голкіпером одеситів і записав на свій рахунок дубль. А згодом всюдисущий Гайдучик опинився першим на м'ячі після розіграшу кутового і відзначився дебютним голом за Верес. Перемога дозволила підопічним Вірта набрати 39 очок і одноосібно очолити турнірну таблицю Першої ліги. Чорноморець з 36-ма пунктами залишився другим.

Ще один претендент на підвищення у класі – Агробізнес – несподівано поступився Альянсу. Середняк першості в середині тайму провів затяжну атаку, яка завершилась потужним пострілом у дальній кут воріт від Владислава Шарая з кута штрафного майданчика. Після відпочинку автор першого гола мав можливість подвоїти перевагу своєї команди, однак на його постріл встиг зреагувати голкіпер Агробізнеса.

На 68-й хвилині постріл капітана гостей Ігоря Курила мало не досягнув цілі – бракувало лічених сантиметрів. На 79-й хвилині Сергій Загинайлов міг поставити масну крапку у матчі, однак м'яч після його удару з пенальті (В'ячеслава Піднебенного збили у власному штрафному) влучив у поперечину і вилетів у поле, а на добиванні нікого не виявилось. Та за 5 хвилин до завершення основного часу Агробізнес таки забив: Віталій Груша зважився на удар, м'яч влучив у стійку і відскочив за лінію воріт. Як наслідок, гол записали на захисника Альянса Руслана Єфанова, який, самовіддано намагаючись врятувати власні ворота, допоміг сфері опинитись у сітці.

Черговий шедевр з Першої ліги – гравець Полісся одним дотиком закрутив м'яч у дев'ятку і сам не повірив своєму щастю

Авангард та тернопільська Нива вирішували питання щодо розташування внизу турнірної таблиці. Забивали у цьому поєдинку лише гравці команди з Краматорська: спершу прикрий автогол Толочка, а опісля – три результативні удари, один з яких з пенальті.

Гірник-Спорт та ВПК-Агро теж порадували голами. Щоправда, всі вони були забиті після ударів з 11-метрової позначки. Ксьонз вивів команду із Шевченківки вперед, а Чепелюк зрівняв ситуацію на табло. Завершив "пенальтійну" серію в матчі Будняк – кіпер парирував, але Іван вдало зіграв на добиванні.

Волинь та Миколаїв вважаються претендентами на підвищення у класі, а тому поєдинок між командами мав бути запеклим. Були емоції, були моменти, але вболівальники голів так і не побачили. У підсумку – бойові нулі на табло.

Прикарпаття, яке розташувалось над зоною вильоту, приймало Полісся. Гол Волошиновича за кілька миттєвостей до перерви здивував гостей. В другому таймі Полісся залишилось у меншості, що значно ускладнило завдання бодай вирвати нічию. Але Островський так не вважав і відзначився у воротах Прикарпаття. Фінальний свисток зафіксував бойові 1:1.

Оболонь не зустріла серйозного опору від Кременя. Два голи у першому таймі майже вирішили питання щодо переможця зустрічі. А ще один результативний удар у другій 45-хвилинці остаточно розставив всі крапки над "і".

Завершували ігровий день середи Металіст 1925 та Кристал. Команда з Харкова жваво атакувала та забила ще до перерви. Смірнов у власному штрафному "скосив" суперника, а арбітр призначив пенальті. До позначки підійшов Батюшин, а голкіпер парирував перед собою. Юрій першим зіграв на добиванні і все ж вразив ворота аутсайдера Першої ліги. По перерві команди не забивали. Харків'яни піднялись на 3 сходинку з 37 очками, відставання від першого Вереса складає 2 залікові бали. А от Альянс і надалі застряг на дні, маючи у своєму активі лише 5 пунктів.

Топ-10 Forbes, друзі з Росії, молода дружина і регбі: чим живе Олександр Ярославський