УКР РУС

Ващук пригадав гравців, яким було найважче протистояти на футбольному полі

23 лютого 2020 Читать на русском

Легендарний захисник київського Динамо Владислав Ващук назвав своїх кумирів і тих, з ким було найважче грати.

"Ван Дейк мені дуже подобається. Йому дійсно могли б віддати "Золотий м’яч", адже він реально витягує багато ігор. Навіть у таких поєдинках, в яких команда несеться і виграє, все одно требу бути впевненим в обороні на сто відсотків. А він всіх доганяє, відбирає – діє так, як повинен грати справжній захисник.

Ващук назвав головну причину, яка не дозволяє Динамо повернутись на рівень часів Лобановського

На кого ми рівнялись колись? Моїм кумиром був Лотар Маттеус, який грав на всіх позиціях. А коли став трохи старшим, то грав центральним захисником в Баварії. Також дуже подобались Марсель Десаї та Дідьє Дешам.

Ващук – про тренерство в Динамо: Виявилось, що я коштую дорожче за Реброва і Хацкевича

Найважче було грати проти Джорджа Веа і, особливо, Раяна Гігза. Він якось так міг ногою дістати мяч з-за вух і ти не завжди міг розрахувати, куди він може той мяч прийняти. Демонстрував таке собі "карате" – у нього "ноги-руки" були", – сказав Ващук у коментарі YouTube-каналу "Любители".

Нагадаємо, Ващук – вихованець київського Динамо. За столичну команду захисник з перервами виступав з 1992 по 2008 роки. За цей час він завоював з Динамо дев’ять чемпіонських титулів, виграв шість Кубків України та два Суперкубки України.

"Летіло всіляке лайно, яке було під рукою – арматура, каміння, цегла": ультрас України – 25 фото "старої школи"