УКР РУС

Яремчук ледь не приніс Валенсії перемогу, Грізманн підняв Атлетіко на третє місце, талант МЮ знову забив за Хетафе

25 листопада 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У суботу у 14-му турі чемпіонату Іспанії відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Іспанія, Ла Ліга, 14-й тур

Валенсія – Сельта – 0:0

Хетафе – Альмерія – 2:1

Голи: Грінвуд, 33, Майораль, 45 – Рамазані, 7

Атлетіко – Мальорка – 1:0

Гол: Грізманн, 64

Ла Ліга – про Довбика: "Сенсація лідера і синонім небезпеки"

Валенсія вдома розійшлась миром з Сельтою. Гості були трохи гострішими, але не зуміли втілити всі свої моменти у забитий гол. Натомість у "кажанів" найреальніший момент був в Уго Дуро, але той пробив повз стійку.

Український форвард Роман Яремчук з'явився на полі на 84-й хвилині, замінивши свого прямого конкурента. Наш земляк одразу небезпечно пробивав головою у штрафному, влучивши м'ячем у руку суперника. Однак, арбітр не угледів порушення і пенальті не поставив (зрештою, скрупульозний повтор підтвердив правильність його рішення). Нічия принесла Валенсії 19 очок і підняла на дев'яту сходинку, Сельта з 8-ма пунктами залишилась вісімнадцятою.

Хетафе продовжив безпрограшну серію у Ла Лізі до восьми матчів. Ба більше – у рідних стінах підопічні Пепе Бордаласа здобули перемогу, здолавши Альмерію, хоча поєдинок розпочався невдало для мадридців. Вже на 7-й хвилині Рамазані вивів андалусійців уперед.

Втім, на 33-й хвилині Грінвуд відновив статус-кво, оформивши 5-ту результативну дію в 10-ти матчах Прімери (2 голи, 3 асисти). Перед перервою ж Майораль вивів господарів уперед. Його влучний удар і вирішив долю зустрічі – підопічні Пепе Бордаласа святкували перемогу з рахунком 2:1, піднявшись на восьму сходинку й наблизившись до зони єврокубків на відстань двох очок.

Програму дня закривав поєдинок на Ванда Метрополітано, де Атлетіко приймав Мальорку. Острів'яни не знали перемог у семи турах поспіль, тримаючись в одному балі від зони вильоту, але у першому таймі фаворит не завдав жодного удару в площину (всі дев'ять виявились неточними) – такого з "матрацниками" не траплялось із сезону 2003/04.

Навіть після 60 хвилин гри рахунок не було відкрито. Врятувати мадридців від провалу зумів Грізманн, який відзначився на 64-й з передачі Ермосо. Його гол і вирішив долю зустрічі. До речі, Антуан оформив рекорд Ла Ліги – він став єдиним автором гола у матчі Прімери в 24-й раз, перевершивши Уго Санчеса. Крім того, гол Маленького принца підняв Атлетіко на третю позицію, дозволивши обійти Барсу.

Барселона зі слабкою грою втратила очки в Ла Лізі – шанс відірватись для Реала і Циганкова з Довбиком