УКР РУС

УЄФА офіційно затвердив новий формат Ліги чемпіонів, Ліги Європи та Ліги конференцій

19 квітня 2021 Читать на русском

Союз європейських футбольних асоціацій оголосив про реформу єврокубкових турнірів. Зміни набудуть чинності, починаючи з сезону 2024/25.

Виконком УЄФА після двох років консультацій офіційно затвердив оновлений формат єврокубків. Зміни стосуються Ліги чемпіонів, Ліги Європи та новоствореної Ліги конференцій, інформує офіційний сайт УЄФА.

УЄФА визначився з долею сезону 2020/21 – у півфіналах єврокубків 5 засновників Суперліги

Ліга чемпіонів

Кількість учасників ЛЧ збільшиться з 32-х до 36-ти. Головні зміни торкнуться групового етапу. Замість нього всі учасники гратимуть в єдиній лізі. Раніше кожна команда проводила 6 матчів проти трьох команд (вдома і на виїзді), а тепер кожен клуб зіграє на загальному етапі мінімум десять матчів проти десяти суперників (5 вдома, 5 у гостях).

Вболівати за улюблені команди смачніше з Pepsi та Lay's! Замовляй бокс для справжніх шанувальників футболу, щоб дивитися матчі Ліги Чемпіонів було ще цікавіше.

Вісім найкращих команд загального етапу вийдуть в 1/8 фіналу. Ті, хто посяде місця з 9-го по 24-те, проведуть спарені стикові матчі за право приєднатися в 1/8 фіналу до 8-ми найсильніших.

Ліга чемпіонів залишиться відкритою. Команди, як і раніше, будуть потрапляти в неї за підсумками виступів у внутрішніх змаганнях. Також УЄФА вказує, що одне з додаткових місць в ЛЧ отримає клуб, який фінішує третім в чемпіонаті асоціації, що посідає п'ятий рядок в рейтингу національних асоціацій УЄФА (наразі нею є Франція). Ще одну путівку отримає національний чемпіон, який кваліфікується за так званим Шляхом чемпіонів. Тобто кількість таких путівок збільшиться з чотирьох до п'яти.

Учасники Суперліги не зможуть грати за збірні – Зінченко постане перед вибором напередодні Євро

Два місця призначені для клубів з найвищим клубним коефіцієнтом за останні п'ять років, які не вийшли в загальний етап Ліги чемпіонів, але пробилися або в кваліфікацію Ліги чемпіонів, або в Лігу Європи, або в Лігу конференцій.

Ліга Європи та Ліга конференцій

Схожим чином зміниться формат і Ліги Європи УЄФА (8 матчів на загальному етапі) і Ліги конференцій УЄФА (6 матчів на загальному етапі). За підсумками подальших дискусій і домовленостей, кількість учасників загальних етапу двох цих турнірів також може збільшитися до 36-ти.

Всі матчі єврокубків аж до фіналу як і раніше, будуть проводитися в середині тижня.

Суперліга Європи стартує офіційно – ЛЧ і УЄФА під загрозою, новий формат, перші 12 учасників і 2 зіркові бунтарі