УКР РУС

Український арбітр підозрюється у хабарництві

28 листопада 2019 Читать на русском

У суддівському цеху набирає обертів черговий скандал.

Одразу три поєдинки Першої ліги (Волинь – Полтава (2:0), Волинь – Миколаїв (0:1) і Миколаїв – Гірник-Спорт (1:0)) потрапили під підозру на предмет нечесної гри. Однак, у всіх трьох іграх претензії виникли не до самих гравців, а до рефері, який обслуговував ці поєдинки.

Зарплати українських арбітрів не відповідають рівню, але основна проблема не в цьому, – Лучі

За інформацією видання Главком, головний суддя матчів Владислав Дорош перед кожним з поєдинків отримував на банківський рахунок певну суму. Гроші надходили від екс-арбітра Мирона Биця, колишнього футболіста Сергій Чернякова і адміністратора ФК Миколаїв Андрія Токарського відповідно. Дорош пізніше переказував частину суми на рахунки своїх асистентів і спостерігачів арбітражу. У комітеті арбітрів УАФ виданню підтвердили, що вищезгадані матчі і причетні до них особи перебувають під підозрою.

ФІФА довічно дискваліфікувала екс-президента федерації футболу Перу

Цікаво, що перебуваючи під підозрою правоохоронних органів, Владислав Дорош продовжує працювати на поєдинках Першої ліги. При Українській асоціації футболу Дорош очолює цілий напрям – суддівський корпус аматорського футболу, напряму впливаючи на видачу ліцензій рефері, які планують працювати на поєдинках аматорського чемпіонату України.

Росія має отримати дискваліфікацію на 4 роки – як висновок комісії WADA може вплинути на Євро-2020