УКР РУС

Бронза каратиста Горуни та історичне досягнення 15-річного Середи – результати 14-го дня Олімпіади

6 серпня 2021 Читать на русском

В 14-й день Олімпійських ігор у Токіо каратист збірної України Станіслав Горуна здобув історичну бронзову нагороду.

Представники України в спортивній ходьбі Мар'ян Закальницький, Валерій Литанюк та Іван Банзерук не змогли здобути медалі у фіналі на дистанції 50 км. Закальницький прийшов до фінішу 25-м, показавши результат 4:02.53. Литанюк посів 39-е місце – 4:14.05. Банзерук не зміг фінішувати.

Каноїстки Людмила Лузан та Анастасія Четверікова перемогли у кваліфікаційному запливі та пройшли одразу до півфіналу каное-двійок на дистанції 500 метрів. Нагадаємо, 5 серпня Лузан вже здобула для України історичну бронзову медаль в одиночних олімпійських змаганнях на каное (200 м).

Історичне срібло: Терлюга приносить Україні 13-ту медаль Олімпіади у Токіо

Інші українські каноїсти Павло Алтухов та Юрій Вандюк також пробились у півфінал одиночних запливів (на дистанції 1000 метрів). Наші атлетки Марія Кічасова, Людмила Кукліновська, Анастасія Тодорова і Марія Повх здобули путівку у півфінал токійських змагань на байдарках-четвірках (500 метрів).

Борчиня вільного стилю Оксана Лівач програла у чвертьфіналі жіночого турніру китаянці Янан Сун – 3:7. У 1/8 фіналу українка розбила нігерійку Адіят Ідріс з рахунком 10:0.

Каратистка Аніта Серьогіна впевнено здолала свою першу суперницю – представницю Перу Александру Гранде Ріско – 6:1. Другу сутичку проти марокканки Бдісам Саддіні наша спортсменка звела в нічию – 1:1. Проте в останньому поєдинку групової стадії Серьогіна поступилась представниці Сербії Йовані Прекович (4:6) та посіла третє місце в таблиці, тоді як до півфіналу проходять дві найкращі каратистки. Українка вибуває з боротьби за медалі.

"Полтавський танк" пробився у фінал Олімпіади у Токіо та гарантував собі срібну медаль

Велогонщиця Олена Старікова пробилась в 1/16 фіналу спринту. Інша українка Любов Басова не змогла пройти далі, однак може здобути путівку в 1/16 у втішному заїзді.

15-річний український стрибун у воду Олексій Середа впевнено пройшов у півфінал Олімпіади-2020, посівши 6-е місце у попередньому етапі. Цікаво, що Середа став першим в історії України стрибуном у воду, який подолав кваліфікацію.

Український каратист Станіслав Горуна (категорія куміте, вага до 75 кг) пробився у півфінал олімпійських змагань, де поступився італійцю Луїджі Бусі – 0:3.

На старті сутички Буса здобув один бал та повів у рахунку (1:0). Українець намагався відігратись, однак пропустив контратаку суперника (0:3). До кінця поєдинку Горуна не зміг скоротити відставання в 3 бали. Проте Станіслав здобув для України першу в історії Олімпійських ігор бронзову медаль у чоловічому турнірі з карате.

Від Бубки до Костевич: кому випадала честь нести прапор України на відкритті Олімпійських ігор