УКР РУС

Емполі – Україна: 2 поспіль гол дебютанта, карнавальний футбол, найстабільніший гравець і нова втрата у збірній

17 травня 2022 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Емполі поступився збірній Україна (1:3) у товариській грі на Стадіо Кастеллані. Рахунок і огляд матчу – на "Футбол 24".

Товариські матчі
завершено
-

Другий спаринг команди Петракова після початку повномасштабного вторгнення російської армії вбивць, ґвалтівників і грабіжників на суверенні українські землі. Тиждень тому завдяки голам дебютантів Мудрика і Піхальонка вдалося перемогти Борусію Менхенгладбах. Італійський середняк (14 місце в Серії А, лише одна перемога за останні 20 турів) вийшов цілком запасним складом, жоден гравець не потрапив до основи Емполі на попередню гру в чемпіонаті. Утім, перший момент трапився саме біля наших воріт. Пятов невдало вибив у поле, двічі програна боротьба в центрі, без перешкод даємо віддати пас у розріз, вихід на голкіпера Шахтаря, який рятує в дуелі сам на сам.

Емполі – Україна: онлайн-трансляція матчу проти італійського середняка – великі повернення в команді Петракова

Ще одна ідентична атака господарів на 12 хвилині в зоні Караваєва та Попова. Фацціні спокійно розрізав редути, Бальданці цього разу мінімально не влучив у дальній нижній кут. Україна відповіла тільки кількома проходами Мудрика з безадресним останнім пасом. Перший удар трапився на 13-й. Піхальонок сміливо пішов на двох суперників і пробив з межі штрафного – запасний голкіпер взяв намертво. Шапаренко класно зіграв у пресингу і перехопив. Яремчук віддав ще правіше, а ось удар Степаненка з кількох метрів заблокували.

Емполі – Україна – відео голів і огляд матчу

Караваєв після тривалої перепасовки на правому фланзі віддав, Яремчук пристрілявся, перша спроба не дуже влучна. Караваєв змарнував супершанс. Циганков і Яремчук блискуче розігнали наступ після виносу Пятова, а ось правий захисник Динамо дещо перетягнув з ударом і дозволив себе заблокувати. Емполі відповів дальнім ударом після кутового в руки Пятову. А ось він клас. Поки у Португалії розказують, яким там провалом був трансфер Яремчука до лав Бенфіки, Роман показує всім свій прицільний удар. Піхальонок віддав на фланг, Циганков ідеально знайшов колишнього партнера по Динамо. Яремчук безжально прошив голкіпера.

Мудрик і Степаненко в чужому штрафному змусили помилитися суперника під тиском. Яремчук підібрав і пробив у стійку. Степаненко на добиванні вдруге не реалізував топовий момент. Шапаренко, тонко пропустивши м'яч у хід атаці, почав наш наступ і сам же завершував красиву комбінацію. Снаряд з рикошетом від захисника не став проблемою для Уйкані, який колись пропускав від українців у матчі збірних, граючи за рідне Косово. Бальданці нарешті спіймали в офсайд. А так пройшов третій подібний розрізний пас все в тій же лівій зоні, Пятов впорався і з цим ударом, хоча у статистику він не піде.

Матвієнко видав магічний пас за спини. Циганков став ще одним футболістом, який змарнував вбивчий момент. Покарання було невідворотнім. Закидання схожого стилю з глибини привело до ситуації 2 проти одного Забарного, якого легко розкатали. Пятов парирував першу спробу Ла Мантії, але повторний розстріл став гольовим. Шалені проблеми з реалізацію фантастичних моментів не могли минути безслідно. Однак і в нашій обороні сьогодні купа проблем проти не найвимогливішого суперника у відверто резервному вигляді.

Злива моментів після перерви. Караваєв повернув нам перевагу на перших же секундах, по-бразильськи елегантно добивши після удару Яремчука. Сейв Уйкані після удару Мудрика відвернув вирок ненадовго. Двоходівка Степаненка і Матвієнка завершилася ідеальним ударом Піхальонка від стійки у ворота. Як і в моменті з другим взяттям воріт, гол прийшов після ефектного влучання в каркас воріт. Є другий гол дніпрянина в його другому матчі за національну команду! Емполі не відсиджувався і парочкою ударів навантажив Бущана, який замінив Пятова після перерви.

Яремчук і Циганков теж кілька разів прикладалися з хорошої відстані. Удар за ударом пропускає наша оборона. Підводить італійців приціл, але сама відсутність щільності в лавах захисників засмучує. Яремчук забив після розрізного пасу Шапаренка, але забрався в офсайд. У наступній атаці Роман невдало спробував перекинути воротаря після ще одного виходу сам на сам. Цікавою виявилася статистика володіння станом на 70 хвилину. Невеличка перевага України (52% на 48%), трохи більше й фолів у нас (8:7). Попов не може нормально пересуватися полем. Серйозна травма Дениса, серія замін на 78 хвилині. Довбик, Бондар і Зубков замінили Яремчука, Попова та Циганкова.

Буяльський і Сидорчук на останні хвилин 10 замість Мудрика та Піхальонка. Степаненку теж дісталося по ногах, шкутильгає опорник Шахтаря. Бущан знову на місці після удару з центральної зони. Степаненко перехопив, Буяльський елегантно закинув, Шапаренко у дотик з льоту бахнув – мінімальний промах. Програне підбирання перед нашим штрафним, хрестовина рятує Бущана, який уже було подумав, шо снаряд летить повз ворота. Яремчук повернувся забитим м'ячем, Караваєв видав гольову магію, Піхальонок забиває у кожній своїй грі зі збірну. Друга поспіль перемога України у 2022 році – віримо, що так і продовжиться на всіх фронтах!

З Шотландією буде веселий футбол – оборона знову не впоралася

Емполі не вражає ні основою, ні запасом, але створив нам чимало проблем. Може, навіть більше за гладбахську Борусію. Цього разу не було відвертих пасових подарунків, але пропускали удари зі ще більшою інтенсивністю. Як і пропускали у свій штрафний майданчик. А суперник то нижчого рівня, ніж стабільний учасник єврокубків від Бундесліги. Враховуючи, що оборона не була коником Петракова і в попередніх матчах головної команди, в Шотландії варто очікувати ще тих гойдалок.

Сьогодні їх вдалося опанувати завдяки граду моментів. З британцями, в яких тільки-но завершиться сезон АПЛ, це може не спрацювати. А такі моменти, як з голом, мають стати добрячою наукою. Степаненко і Попов у центрі поля вирішили накривати один одного, внаслідок чого Забарний залишився на самоті проти двох суперників. Петраков не любить давати шанси гравцям, які припускаються дитячих помилок. Караваєва після Казахстану він досить довго маринував на лавці. У 5 поспіль матчах залишався у запасі, лише з боснійцями вийшов на 8 хвилин. Симптоматично, що нині навіть не вийшов Конопля, який привіз гол з Борусією. Простору для помилок не дуже багато. Однак сьогодні хто тільки не конфузився в оборонних діях.

Піхальонок затьмарив Мудрика, Шапаренко – традиційний топ

Україна дуже довго буксувала. Герой попереднього матчу перечитався преси, судячи з логіки тренера і тих, хто виступає проти схвальних оцінок молодих гравців. Ніби й намагався робити все те ж, що в Менхенгладбаху, але постійно обирав неправильні рішення. Тільки Михайло почав робити ставку на комбінаційні дії (особливо це стало помітно після перерви), стало набагато краще. Варто відзначити тіньову роботу вінгера Шахтаря. Поки експерти його порівнюють з Коноплянкою за нібито нездатність відпрацьовувати в єдиноборствах і на оборону, Мудрик насамперед запам'ятався отим постійним вгризанням у суперників.

Ну, і співпрацею з Шапаренком, яка бере свій початок ще з молодіжної збірної, а в дорослій уже стає фірмовим знаком якості. Микола традиційно віддав кілька пасів екстра-класу й загалом виглядав найстабільнішим гравцем команди в обох матчах. Навчився тиснути на суперників настільки якісно, що вже керує цими процесами у грі. Виходить дуже симпатично, але поки не почнуться офіційні матчі, все це лише моменти, які можуть бути інтригуючим анонсом, а ось який зміст у цієї привабливої обгортки, зрозуміти ще зарано. Як ось голи Піхальонка. Удар є, пас теж присутній. Нова "жертва", на яку накинуться ЗМІ та фанати з масовими вихваляннями. Його дебют просто занадто прекрасний, щоб бути правдою.