УКР РУС

Україна – Словаччина: анонс матчу Ліги націй

9 вересня 2018 Читать на русском

Збірні України та Словаччини зустрінуться у матчі Ліги націй УЄФА. Анонс поєдинку читайте на "Футбол 24".

Україна – Словаччина

9 вересня, 16:00, Львів, Арена Львів

Головний арбітр: Анастасіос Сидіропулос (Греція)

Телетрансляція на каналах "Україна" та "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Україна вдало стартувала в Лізі націй, здолавши на виїзді збірну Чехії. Турнір напівтовариський, але можливість пройти на Євро-2020 додає йому змагальної інтриги і, відповідно, збільшує значення перших трьох очкок "синьо-жовтих". Втім, найбільша увага все одно була прикута до якості гри національної команди. У попередніх матчах вона піддавалася критиці через банальний "контроль м'яча заради контролю" і відсутність передумов для реалізації задумів наставника.

Україна – Словаччина: прогноз на матч Ліги націй

У Чехії тренерський штаб збірної закрив рот критикам – Україна провела візуально найкращий матч під керівництвом Шевченка. Постійний рух на загострення, хороша взаємодія, завершення великої кількості атак ударами. Андрій Шевченко заслуговує на компліменти за довіру Яремчуку, більшу свободу для Маліновського та вчасні виходи на заміну Зінченка з Циганковим. Щоправда, потрібно визнати: головні причини успіху – феноменальна гра Марлоса та катастрофічна слабкість суперника, доповнена кадровими втратами.

Зі Словаччиною буде значно важче. Це більш збалансована команда з індивідуально сильнішими футболістами та поставленим комбінаційним футболом. Одним словом, словаки є фаворитом нашої групи. Закрити в центрі поля їхнього лідера Марека Гамшіка – завдання не з легких. Як і стримати якісних фланговиків Мака, Дуду, Вайсса. В атаці Україні також буде складніше – з Коноплянкою і Марлосом гратимуть щільно, а Маліновському заважатимуть диригувати грою в центрі.

Словаччина – другий суперник України в Лізі націй, який скривдив Ярмоленка та компанію у відборі до Євро-2016

Ян Козак не мав змоги нормально перевірити силу своєї команди перед першим матчем у Лізі націй. Спаринг зі збірною Данії став легкою розминкою, адже скандинави виставили на матч гравців з третього дивізіону. Словаччина впевнено перемогла з рахунком 3:0 і витратила мінімум сил до поїздки в Україну.

Історія протистояння

– Це буде вже 4 зустріч України та Словаччини за останні 4 роки. У відборі до Євро-2016 "синьо-жовті" вдома програли, а на виїзді здобули нічию.

– У товариському матчі минулої осені після провалу в кваліфікації до ЧС-2018 на тій же Арені Львів підопічні Андрія Шевченка обіграли суперника. Голами тоді відзначилися Андрій Ярмоленко та Євген Коноплянка.

– Загалом команди провели 6 матчів. Статистика України в очних поєдинках проти Словаччини: +2=3-1.

Кадрова ситуація

Збірна України проведе другий матч за короткий проміжок часу. Деякі футболісти не мають постійної практики в клубах, тому їм бракує ігрового тонусу. Андрій Шевченко відзначив, що може провести зміни у стартовому складі. Головним претендентом на заміну є Сергій Кривцов, який невпевнено виглядав у грі з Чехією. Замість нього, скоріш за все, вийде Микита Бурда. Тому дуже ймовірно, що двічі поспіль збірна не розпочне гру без "динамівців".

Україна – Словаччина: Шевченко може зробити 3 зміни у складі – названо кандидатів на основу

Втрати "синьо-жовтих" обмежуються травмою Євгена Хачеріді, який вже покинув розташування національної команди, та пошкодженням Артема Бєсєдіна – форвард через проблеми зі здоров'ям навіть не тренувався зі збірною.

Орієнтовні стартові склади

Словаччина: Дубравка – Гьомбер, Шкртел, Шкріньяр, Губочан – Куцка, Гамшік, Грошовскі – Мак, Нємєц, Вайсс.

Україна: Пятов – Караваєв, Бурда, Ракицький, Матвієнко – Степаненко, Маліновський – Ярмоленко, Марлос, Коноплянка – Яремчук.

Слова

Андрій Шевченко, головний тренер збірної України:

Словаччина – хороша команда з низкою досвідчених гравців. Їхній склад майже не змінився з моменту нашої останньої зустрічі. Фізичний стан футболістів матиме вирішальне значення. Хто краще зіграє в окремих епізодах, той доб’ється успіху.

Ян Козак, головний тренер збірної Словаччини:

Ми добре знайомі з українською командою. Якщо порівнювати з матчем 4-річної давнини, то наш склад зараз більш стабільний. Україна додала у динаміці та роботі з м’ячем. Але у нас також є класні гравці і ми будемо намагатись показати себе якнайкраще.

Прогноз Футбол 24 – 1:1

Матч відбудеться за порожніх трибун, тому переваги домашнього матчу Україна фактично не має. Стан газону також не додає позитиву – поле не в найкращому стані. Суперник кваліфікований і досконало знає сильні сторони наших лідерів.

Перемогти у цій зустрічі Україні буде складно – нічия стане прийнятним результатом. Найважливіше те, щоб проти сильнішого опонента гра "синьо-жовтих" залишилася такою ж змістовною.