УКР РУС

Україна – Португалія: екс-арбітр ФІФА оцінив суперечливий епізод з пенальті та вилученням Степаненка

15 жовтня 2019 Читать на русском

Колишній арбітр ФІФА Мирослав Ступар поділився думкою щодо роботи Ентоні Тейлора під час матчу кваліфікації на Євро-2020 між збірними України та Португалії.

"Суддя не відповідав такому рівню матчу. Хоча він і представник Англії. В дебюті зустрічі Маліновський зіграв жорстко, але ж по-англійськи. Тейлор призначив штрафний у бік ворот нашої збірної. Потім, коли на Руслана стрибнули у центрі поля, то рефері проґавив цей фол. Тобто суддя не був послідовним.

Україна – Португалія – 2:1 – відео голів та огляд матчу

На 72-й хвилині Тейлор призначив пенальті у ворота збірної України, витримавши паузу. Гравці збірної Португалії почали йому сигналізувати, от він і вирішив призначити 11-метровий. Чим він керувався? Не знаю. Якщо б це були старі правила, де немає трактовки і роз'яснень гри рукою, то це інша справа. Можна було б із ним погодитися. Але сьогоднішній текст 12 правила чітко говорить: в таких ситуаціях пенальті не призначається!

Зазвичай не є порушенням, коли після контакту з власною головою, тілом або ногою, м'яч потрапляє у руку, або кисть гравця. В такому випадку 11-метрового немає! Це не порушення. Ось якщо б м'яч одразу потрапив у верхню кінцівку, тоді з арбітром десь можна було б погодитись. А так, м'яч від ноги відлетів Степаненку в руку. Виходячи з цього, це 100% помилка арбітра.

Україна – Португалія: героїчний вихід на Євро-2020 з 1-го місця – футбольні кіборги, кайф, гордість і нефартовий Роналду

Якщо Тейлор вирішив, що порушення правил з боку Степаненка було і вказав на 11-метрову позначку, то він вже був зобов'язаний показувати Тарасу другу жовту картку. Що арбітр і зробив, залишивши нашу команду вдесятьох. Молодці наші хлопці, що вистояли", – цитує Ступара FootBoom.