УКР РУС

Інтер з жахливим фейлом кіпера програв Болоньї та залишив Мілан лідером, Аталанта і Торіно забили 8 голів на двох

27 квітня 2022 Читать на русском

Відбулися три перенесені матчі 20-го туру Серії А. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2021/22, 20-й тур

Фіорентина – Удінезе – 0:4

Голи: Марі, 16, Деулофеу, 36, Волас, 90+1, Удогі, 90+5

Аталанта – Торіно – 4:4

Голи: Мурієль, 18 (пен), 74 (пен), де Рон, 23, Пашаліч, 78 – Санабрія, 4, Лукіч, 36 (пен), 63 (пен), Фройлер, 68 (авт)

Болонья – Інтер – 2:1

Голи: Арнаутовіч, 28, Сансоне, 82 – Перішіч, 3

Фіорентина перед домашнім матчем проти Удінезе була надзвичайно близькою до підйому в зону Ліги Європи. Шлях перегороджали римляни – Лаціо йшов шостим і випереджав "фіалок" за додатковими показниками, а Рома мала відрив всього у два очки. Таким чином, перемога над фріульцями мала критично важливе значення для Флоренції.

Мілан до кінця цього тижня отримає нових власників – вартість становитиме понад мільярд доларів

Втім, замість легкої звитяги над андердогом Фіорентина отримала грандіозне фіаско. Вже на 12-й хвилині Марі вивів Удінезе вперед, відібравши м'яч на лівому фланзі, спокійно зайшовши у штрафний і пробивши з гострого кут. На 36-й гості ще й подвоїли перевагу – Деулофеу зіграв на добиванні після пострілу від Удогі. "Фіалки" після цього не тільки не змогли відіграти бодай один м'яч, а ще й пропустили втретє на 91-й хвилині внаслідок удару Воласа метрів з 22-х із рикошетом. І це при володінні м'ячем понад 70%! Крапку ж поставив Удогі, який на 5-й компенсованій забив четвертий гол у ворота флорентійців. Розгром!

Аталанта, яка в минулому турі перервала триматчеву серію поразок у чемпіонаті і продовжує боротьбу за єврокубки, приймала Торіно в перенесеному поєдинку 20-го туру. Руслан Маліновський відновився від травми і розпочав гру в запасі. Там же опинилися низка важливих гравців Торіно на чолі з Андреа Белотті.

Втім, це не завадило "бикам" забити вже на 4-й хвилині. Прат виграв силову боротьбу в Джимсіті і прострелив на Санабрію, який з лінії воротарського заштовхав м'яч у ворота. Бергамаски швидко відігралися – Родрігес збив Дзаппакосту, а Мурієль реалізував пенальті. Тут же Хатебур вивів Аталанту вперед, але зробив це з офсайду. Але на 23-й хвилині господарі таки забили вдруге. Мурієль замість навісу з кутового низом віддав на лінію штрафного, а де Рон гарматним ударом під поперечину прошив Мілінковіча-Савіча.

Такий розвиток подій не збив з пантелику Торіно. Підопічні Івана Юріча теж заробили право на пенальті після фолу Фройлера проти Санабрії. Лукіч пробив ідеально – точно в нижній кут.

На 62-й хвилині арбітр призначив третій пенальті. Толої, який вийшов на заміну, збив Побегу. Муссо знову вгадав, куди битиме Лукіч, але Саша пробив бездоганно. Незабаром становище Аталанти стало ще гіршим – Фройлер вразив власні ворота.

Підопічні Гасперіні зуміли відродити інтригу. Пашаліч реалізував вихід віч-на-віч. Одразу після цього на поле вийшов Маліновський, а на 83-й хвилині рефері призначив четвертий пенальті. Мурієль пробив точно – 4:4. Це була крапка. Аталанта залишилася 8-ю (55 очок), Торіно – 11-й (44).

Інтер у випадку перемоги над Болоньєю обходив Мілан і повертав собі лідерство в чемпіонаті. "Россоблу" особливо ні на що не претендують, але це не завадило команді нещодавно відібрати очки у Мілана та Ювентуса. Сімоне Індзагі дав відпочити балканським ветеранам – Хандановічу і Джеко. Вперше у поточному сезоні резервний кіпер "нерадзуррі" Іонуц Раду вийшов у матчі Серії А.

Міланці швидко повели в рахунку. Вже на 3-й хвилині Перішіч забив ударом з лінії штрафного у ближній кут. На 28-й хвилині Болонья відігралася. Марко Арнаутовіч ударом головою вразив ворота своєї колишньої команди.

Рахунок 1:1 тримався до 82-ї хвилини, коли дебютант Раду "наварив" поблизу власних воріт. Кіпер Інтера не влучив ногою по м'ячу, а Сансоне з лінії воріт забив переможний гол. Інтер втратив шанс обійти Мілан і залишився другим, відстаючи від "россонері" на 2 очки за 4 тури до фінішу.

Росія напала на Україну: зірки Динамо чекають визволення з окупації, екс-гравець збірної годує захисників (LIVE)