УКР РУС

Теміров поступився за крок від медалі, сенсація Кохана і невдача у стрільбі – результати десятого дня Олімпіади

2 серпня 2021 Читать на русском

У 10-й день Олімпійських ігор у Токіо спортсменам збірної України не вдалося завоювати жодної медалі.

Представник України з метання молота Михайло Кохан став одним з п'яти атлетів, які достроково пробились до фіналу. 20-річний спортсмен з другої спроби метнув молот на 78,36 метрів, тоді як прохідний норматив становив 77,50 м. Інший український атлет Гліб Піскунов не зміг пройти у фінал, його результат – 73,84 метри.

Стрілець Павло Коростильов не зміг подолати кваліфікацію у фінал кульової стрільби (25 метрів, пістолет). Він показав 9-й результат, набравши 294 очки. Раніше Коростильов посів 4-е місце на Олімпіаді у Токіо з кульової стрільби (пістолет, 10 метрів).

"Я пишаюся своєю спадщиною": золота призерка Олімпіади похвалилася українським корінням

Борчиня вільного стилю Алла Черкасова (вага до 68 кг) завоювала путівку у півфінал Олімпійських ігор-2020. У чвертьфіналі 32-річна спортсменка здолала німкеню Анну Шелл. У 1/2 фіналу українка поступилась чинній чемпіонці світу, американці Сток Менсі. Черкасова битиметься за бронзову медаль ОІ-2020.

Веслувальниці Марія Кічасова-Скорик та Юлія Юрійчук вибули з одиночних змагань із запливу на байдарках (200 метрів). У турнірі на байдарках-двійках (500 метрів) Анастасія Тодорова і Людмила Кукліновська також не подолали кваліфікаційний етап.

Веслувальники Павло Алтухов та Дмитро Янчук пройшли до півфіналу змагань на каное-двійках (1000 метрів). У чвертьфіналі вони фінішували другими.

Перше срібло: Романчук здобув для України шосту медаль Олімпіади

Сергій Куліш пробився у фінал стрільби на 50 метрів з пневматичної гвинтівки. У кваліфікації він показав шостий результат – 1178 очок. У фіналі Куліш через прикру помилку посів останнє 8-е місце, він вистрілив у "0.0". Ще один українець Олег Царьков не подолав кваліфікаційний етап з цієї дисципліни, він набрав 1166 очок.

Український борець греко-римського стилю Ленур Теміров в поєдинку за третє місце на Олімпійських іграх в Токіо поступився китайцю Валіхану Сайліке. Судді не зарахували атлетам жодної активної дії. Сайліке переміг кримчанина лише завдяки тому, що судді поставили в партер першим його, а не Темірова.

Атланта-1996: рекордний дебют на Олімпіаді, який подарував спорту українських зірок