УКР РУС

Таврія-Сімферополь оголосила про припинення функціонування

29 березня 2022 Читать на русском

Таврія вже вдруге вимушено заявила про припинення діяльності клубу. Принаймні, тимчасово.

"Перший чемпіон Незалежної України припинив своє існування у 2014 році через анексію Криму. Після цього було багато спроб знайти підтримку та відновитись у якості професіоналів серед українських футбольних клубів.

Кривбас зібрав чималу суму на гуманітарну допомогу – це допомогло евакуювати людей з Маріуполя

Ми гучно заявили про себе завдяки новому керівництву, зібрали коло однодумців, посилили склад та готувались виконувати завдання. Та знову, через війну, ми вимушені зупинитись. Хочемо вірити, що це звернення до вас не стане останнім і ми ще зустрінемось на зелених полях України", – йдеться у повідомленні на офіційному сайті Таврії-Сімферополь.

Нагадаємо, саме Таврія першим чемпіоном незалежної України – у 1992 році сімферопольці мінімально обіграли Динамо у битві за золоті медалі (1:0). Також клуб вигравав Кубок України у сезоні 2009/10, а у сезоні 1993/94 виходив до фіналу змагань та здобував срібні медалі у матчі за Суперкубок України-2010. Таврія припинила існування у 2014 році через анексію Криму, проте відновилась у 2016-му. В останньому сезоні клуб виступав у групі Б в Другій лізі.

Росія напала на Україну: Абрамович завіз лист Зеленського кремлю та уникає нових санкцій, історія втечі легіонера (LIVE)