УКР РУС

Суперліга може розширитися до 140 клубів – українські команди мають шанс приєднатися до проекту

22 жовтня 2021 Читать на русском

Ініціатори створення Європейської Суперліги готують новий проект турніру, який буде значно демократичнішим за попередника.

У початковому варіанті Суперліги передбачали наявність постійних учасників – з турніру неможливо було ні вилетіти, ні потрапити. Саме це стало основним аргументом критики проекту. В новому варіанті ініціатори врахують цей фактор, в Суперліга стане значно відкритішою.

Суперліга готує ще один удар – новий формат усуне головну проблему

Зараз ведеться робота щодо залучення популярних команд серед тих, які не можуть конкурувати з найбагатшими клубами Європи і не досягають успіху в ЛЧ, але при цьому переросли рівень своєї ліги. Насамперед мова про чемпіонати Шотландії, Туреччини та України. Можливо, також Португалії, Бельгії, Нідерландів і Росії, повідомляє The Athletic.

Крім того, не виключено, що замість однієї закритої ліги, як планувалося раніше, може бути створена ціла піраміда ліг. Ідея наступна – створити кілька дивізіонів по 20 команд: найвищий рівень, дві підгрупи другого рівня, а також третій рівень з чотирма підгрупами. В цілому в турнірі можуть зіграти аж 140 клубів. Зрозуміло, що в таких умовах буде працювати система підвищення і пониження в класі

Зарядись енергією футболу, переглядаючи улюблені матчі ЛЧ разом із коктейлями на основі преміальної Żubrówka Czarna! Дізнатись більше про Zubrowka Czarna та коктейлі тут.

Серед головних прихильників ідеї Суперліги залишаються Реал, Барселона та Ювентус. Про заснування нового турніру було оголошено у квітні, але проект протримався лише дві доби через масові акції протесту та погрози санкціями від УЄФА. Союз у підсумку покарав засновників Суперліги, але в суді санкції були оскаржені.

Якою буде оновлена Ліга чемпіонів – збільшення кількості учасників, незвичний формат, ліквідація групового етапу