УКР РУС

Спеція завдяки асисту Коваленка здобула перемогу над Міланом, Фіорентина забила 6 голів Дженоа, Наполі переграв Болонью

17 січня 2022 Читать на русском

В рамках програми дня у 22-му турі Серії А було проведено три матчі. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2021/22, 22-й тур

Мілан – Спеція – 1:2

Голи: Леау, 45+1 – Агудело, 64, Гаясі, 90+6

Болонья – Наполі – 0:2

Голи: Лосано, 20, 47

Фіорентина – Дженоа – 6:0

Голи: Одріосола, 15, Бонавентура, 34, Бірагі, 42, 69, Влаховіч, 51, Торрейра, 77

Нереалізований пенальті: Влаховіч, 11 (пен)

Мілан у рідних стінах приймав Спецію. В разі перемоги "россонері" вийшли б на першу позицію в Серії А. Господарі заволоділи ініціативою одразу зі стартовим свистком, створивши низку небезпечних моментів і навіть заробивши пенальті на 45-й хвилині – щоправда, Тео Ернандес з "позначки" пробив повз ворота. Втім, вже за хвилину Леау таки вивів підопічних Стефано Піолі вперед, отримавши пас на хід від Круніча й перекинувши Проведеля. 1:0!

Коваленко підписав вирок Мілану – відео асисту українця на Сан-Сіро

Здавалося, що в другому таймі Мілан легко доб'є суперника, однак не все сталося, як гадалося. Спеція сильно додала по перерві, зрівнявши рахунок на 64-й хвилині – це Агудело, тільки-но з'явившись на полі, замкнув простріл від Верде. Після цього команди розмінялись низкою перспективних атак, однак підопічним Стефано Піолі так і не вдалося забити другий гол.

Ба більше – на останніх секундах Коваленко, який вийшов на 80-й хвилині, прийняв м'яч на лівому фланзі й одразу ж прострілив у штрафний на Гаясі, а той впевнено переграв Меньяна. 1:2! Спеція святкує сенсаційну перемогу!

У паралельному поєдинку Наполі зустрічався з Болоньєю. Перший тайм пройшов доволі рівно, але партенопейці діяли гостріше. Саме вони відкрили рахунок на 20-й хвилині внаслідок прострілу Ельмаса – його замкнув Лосано. 1:0! До перерви цифри на табло не змінились, однак через 2 хвилини після відновлення гри гості подвоїли свою перевагу. Неаполітанці розкатали контратаку 3-в-2, в завершенні якої Лосано прийняв пас від Руїса, переграв голкіпера й пробив у порожні ворота. 0:2!

На 56-й хвилині Лосано міг і хет-трик оформити, однак його постріл метрів з 17-ти парирував Скорупскі. Болонья огризнулася кількома перспективними атаками – втім, відігратись господарям так і не вдалося. Фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу Наполі.

Дженоа у першому матчі після епохи Шевченка приїхала у гості до Фіорентини. Безвиграшна серія "фіалок" становила 3 матчі, тож підопічні Вінченцо Італьяно були дуже злими – і ця злість вилилась у пенальті на 11-й хвилині. "Паненку" Влаховіча з "позначки" парирував Сірігу, однак вже через 4 хвилини господарі таки відкрили рахунок зусиллями Одріосоли. Альваро зіграв на добиванні після пострілу Влаховіча з близької відстані. 1:0!

Флорентійці продовжили тиск. Змарнувавши кілька моментів, вони подвоїли перевагу на 34-й хвилині – Бонавентура замкнув навіс Бірагі, Сірігу парирував, а все той же Бонавентура зіграв на добиванні. Перед перервою Бірагі довів справу до розгрому, вистріливши зі штрафного метрів з 30-ти точно праву стійку. 3:0! За 5 хвилини після відновлення гри рахунок став непристойним – це Влаховіч отримав закидушку від Бонавентури й ефектно перекинув Сірігу. 4:0!

На цьому "фіалки" не зупинилися. На 69-й хвилині Бірагі вдруге відзначився точним ударом зі штрафного, а на 77-й Торрейра замкнув подачу Іконе – 6:0. Цей гол став останнім у зустрічі. Фіорентина святкує розгромну перемогу.

"Повертайся працювати додому": провальна авантюра Шевченка з присмаком махінацій, або Куди після невдячної Дженоа