УКР РУС

Рома вирвала перемогу в Дженоа: 16-й тур Серії А, матчі неділі

16 грудня 2018 Читать на русском

В матчі 16-го туру італійської першості між СПАЛом та К'єво забитих голів не було, Наполі та Рома вирвали перемоги в Кальярі та Дженоа відповідно.

Чемпіонат Італії 2018/2019, 16-й тур

СПАЛ – К'єво – 0:0

Сампдорія – Парма – 2:0

Голи: Капрарі, 66, Квальярела, 70

Фрозіноне – Сассуоло – 0:2

Голи: Аріаудо, 44 (автогол), Беррарді, 58

Фіорентина – Емполі – 3:1

Голи: Міральяс, 40, Сімеоне, 59, Дабо, 78 – Круніч, 24

Кальярі – Наполі – 0:1

Гол: Мілік, 90+1

Рома – Дженоа – 3:2

Голи: Фасіо, 31, Клюйверт, 45, Крістанте, 59 – Пйонтек, 17, Хільємарк, 33

СПАЛ приймав у рідних стінах К'єво, який в останніх чотирьох матчах не знав поразок та відбирав очки навіть у лідерів. Перший тайм пройшов за обопільної активності – так, на небезпечні удари Пелісс'є та Меджоріні з меж штрафного, відбиті голкіпером, господарі відповіли кількома щільними пострілами Лаццарі та Антенуччі. Втім, веронці виглядали набагато гостріше, пробивши у площину воріт цілих п'ять разів, в той час як феррарці за цей час не мали жодного такого епізоду. У другому таймі СПАЛ вирівняв гру, але загальний її малюнок не змінився – обидві команди билися, фолили, заробляли картки, іноді змушували воротарів попрацювати, але суттєвої переваги один на одним добитися не змогли. Фінальний свисток зафіксував досить логічну нічию – 0:0.

Падіння "іспанки", схожість АПЛ і Прімери, оригінальна Серія А. За якими схемами грають у топ-лігах – все найцікавіше

Сампдорія у рідних стінах впевнено переграла Парму. У першому таймі новачки Серії А трималися досить гідно, практично нічого не давши створити супернику біля власних воріт, а на 34-й хвилині маючи шанс вийти уперед – на щастя для генуезців, небезпечний удар Сілігарді з меж штрафного встигли заблокувати. Через кілька хвилин Сампа могла покарати за марнотратство ударом з пенальті, однак арбітр, довго вагаючись, вирішив таки вибачити гостей. Втім, у другому таймі Сампдорія стала діяти агресивніше, що на 66-й хвилині призвело до першого голу – Прат отримав передачу на хід та прострілив з правого флангу, а Капрарі завершив точно у ворота. Через чотири хвилини Квальярела головою замкнув подачу Прата на дальню штангу, встановивши остаточний рахунок у грі – 2:0.

Сассуоло у виїзному поєдинку проти Фрозіноне особливого спротиву не зустрів. Героєм поєдинку став Альфред Дункан, який на 44-й хвилині увійшов на правий край карного майданчика, обіграв захисника та прострілив вздовж воріт, добившись автоголу Лоренцо Аріаудо. На 58-й він же розігнав контратаку, яку завершив передачею на правий край штрафний, звідки Доменіко Бераррді красиво пробив у дальній кут – 0:2. Даний гол виявився останнім у зустрічі.

В Італії переграють матч через помилку арбітра – безпрецедентний випадок

Фіорентина відкатала дуже непростий виїзд до Емполі. "Фіалкам" вдалося забити вже на 19-й хвилині, однак їх гол скасували через офсайд – а вже на 24-й вони пропустили після контратаки, яку ударом з меж штрафного завершив Круніч. Фіорентина підвищила оберти, обстріляла усі кути воріт Проведеля і таки встигла відігратися до свистка на перерву. Кевін Міральяс на 40-й хвилині отримав передачу від Сімеоне та з метрів десяти пробив у лівий верхній кут – 1:1. У другому таймі Фіора вже не відпустила Емполі: на 59-й хвилині Сімеоне замкнув подачу Бірагі, а на 78-й Дабо пробив з-за меж штрафного у правий нижній кут – 3:1. Цей гол виявився останнім.

Наполі на виїзді вирвав перемогу в Кальярі. Господарі досить бойовито розпочали гру і в першому таймі саме вони були ближчими до забитого голу, моменти не реалізували Фараго та Фаріас. В другій половині неаполітанці перехопили ініціативу, проте забити ніяк не вдавалось. Але "блакитних" знайшовся свій джокер в обличчі Міліка, який ударом зі штрафного приніс важливу перемогу своїй команді.

Кальярі – Наполі – 0:1 – відео гола та огляд матчу

Рома у результативному матчі перестріляла Дженоа. Генуезці вийшли вперед у рахунку завдяки голу Пйонтека, який нарешті відзначився голом. Досить швидко Фасіо відновив рівновагу, але Хільємарк блискавично повернув перевагу Дженоа. Клюйверт ще до перерви зрівняв рахунок. А по перерві Джастін асистував Крістанте, який і приніс перемогу римлянам.

Рома – Дженоа – 3:2 – відео голів та огляд матчу

Таким чином, Сассуоло, Сампдорія та Фіорентина набрали 24, 23 та 22 очки відповідно, займаючи місця від шостого до дев'ятого. Парма з 21 заліковим балом опустилася на дванадцяту позицію, а Емполі та СПАЛ, маючи по 16 очок, йдуть на чотирнадцятій та п'ятнадцятій сходинках. К'єво з 4 заліковими балами продовжує перебувати на дні турнірної таблиці. Наполі набрав 32 очки і продовжує переслідувати Ювентус, а Кальярі з 17 пунктами лишився на 13 місці. Рома повернулась у зону Лігу Європи з 24 очками, а Дженоа опустилась на шістнадцяте місце з 16 очками.