УКР РУС

СК Дніпро-1 розгромив Маріуполь і відправився зимувати на третій позиції в УПЛ

10 грудня 2021 Читать на русском

Маріуполь в рамках поєдинку 18-го туру УПЛ зазнав нищівної домашньої поразки від СК Дніпро-1 (0:3). Звіт читайте на "Футбол 24".

СК Дніпро-1 підходив до зустрічі в статусі безумовного фаворита, але в перші півгодини команда Ігора Йовічевіча майже нічого не створила. За цей період можна згадати тільки удар Піхальонка з лінії штрафного, який пройшов десь у метрі від лівої стійки, а також кілька контратак без логічного завершення. Маріуполь виглядав навіть цікавіше.

СК Дніпро-1 зробив пропозицію щодо викупу Білла – Фламенго вимагає за бразильця удвічі більшу суму

Втім, на 34-й хвилині різниця в класі далася взнаки: Дубінчак прийняв м'яч у карному майданчику й отримав по ногах від Кащука, а Дмитро Кривушкін призначив пенальті – його впевнено реалізував Довбик. 0:1! Крім того, Кащук присів на жовту картку.

Досить швидко гості могли подвоїти свою перевагу. Так, на 39-й хвилині Довбик протиснув Меліченка й пробив з гострого кута (неточно) а на 44-й Назаренко вистрілив з лівого краю штрафного повз ближню стійку. Забити ще один гол до перерви дніпровцям так і не вдалося, але безрезультатною активність "спортклубівців" не була – в компенсований час вони всадили Кащука на другу жовту картку. Маріуполь залишився у меншості.

В другому таймі СК Дніпро-1 прийнявся конвертувати свою чисельну й ігрову перевагу у результат. Так, на 53-й хвилині Піхальонок п'яткою вивів Довбика віч-на-віч, однак Артем не зміг переграти Турбаєвського. На 57-й же Довбик забив, прийнявши подачу Піхальонка зі стандарту на дальній стійці й скориставшись помилкою голкіпера – втім, VAR знайшов у нападника офсайд.

Ще за шість хвилин Артем запоров черговий вихід віч-на-віч. На 69-й хвилині історія повторилася, але у форварда гостей ще й помітили офсайд. Зрештою, на 75-й хвилині тиск СК Дніпро-1 призвів до пенальті – це Мампассі грубим підкатом зрізав Гуцуляка. Дивно, як після перегляду відеоповтору рефері не показав червону картку Марку. Піхальонок же з "позначки" покарав господарів – 0:2!

Після цього гра перетворилася на формальність. Ігор Йовічевіч зняв з гри Джурасека й Назаренка, випустивши Чуже й Білла – і заміни принесли успіх! Вже на 78-й хвилині Лучкевич, який теж вийшов у другому таймі, отримав передачу на хід правим флангом і прострілив у спини захисникам, а Білл з меж штрафного пробив під поперечку – 0:3! Саме з цим рахунком матч і добіг кінця.

Таким чином, СК Дніпро-1 набрав 40 очок, залишившись на третій позиції в турнірній таблиці. Там команда й проведе всю зимову паузу. Маріуполь з 8 заліковими балами зимуватиме на останній сходинці.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА: сезон завершується для України трагедією – нас обходять серби, повертаємося у дев'яності