УКР РУС

Борусія Д у більшості розбила Аугсбург і обійшла Баварію на вершині Бундесліги – до Салатниці залишився один крок

21 травня 2023 Читать на русском

У неділю 33-й тур чемпіонату Німеччини закривали три матчі. Читайте звіт про них на "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 33-й тур

Майнц – Штутгарт – 1:4

Голи: Інгвартсен, 23 – Ендо, 42, Гірассі, 64, Фюхріх, 78, Кулібалі, 90+1

Аугсбург – Борусія Д – 0:3

Голи: Аллє, 59, 84, Брандт, 90+4

Вилучення: Удохай, 39 (Аугсбург, червона картка)

Байєр – Борусія М – 2:2

Голи: Адлі, 15, Демірбай, 20 – Хофман, 58, Штіндль, 90

Вилучення: Інкап'є, 90+4 (Байєр, червона картка)

Бохум, рятуючи шкіру, оформив виліт Герти з Бундесліги, Уніон ризикує пролетіти повз Лігу чемпіонів, Шальке на волосині

Відкривав футбольню неділю у Бундеслізі поєдинок між Майнцом і Штутгартом. Команди підійшли до протистояння з різним настроєм: якщо господарі всі свої завдання у цьому сезоні вже виконали, то гості відчайдушно боролись за збереження прописки. Вже в середині першого тайму Майнц вийшов вперед, і вболівальникам швабів стало геть не по собі. Однак, Ендо дещо заспокоїв трибуни, встигнувши зрівняти рахунок ще до перерви.

Після відпочинку гості зібралися і забили ще двічі, покинувши зону вильоту. Вже у доданий час Кулібалі поставив масну крапку у матчі. Штутгарт перед останнім туром обійшов Бохум (в якого також 32 очки) і Шальке (31 бал) і посідає п'ятнадцяту сходинку. Попереду головне протистояння сезону – битва за життя з РБ Лейпциг.

Аугсбург, який поки не гарантував собі місця в еліті на наступний сезон, приймав Борусію Д. Господарям достатньо було нічиєї, аби видихнути і не переносити все на останній тур. Однак, суперник занадто був принциповий – після осічки Баварії перемога виводила б "джмелів" на чисту першу сходинку.

Підопічні Едіна Терзіча бомбардували ворота Томаша Коубека весь перший тайм (17 ударів проти 1 від "фугерів"), але змогли добитись лише чисельної переваги – за 6 хвилин до перерви Удохай отримав вилучення за те, що перервав вихід Малена сам на сам.

Після відпочинку картина не змінилась – господарі тримались, а гостям відверто не щастило, аж поки Аллє не пробив з гострого кута з незручної позиції. Допомогла стійка – 1:0. Аугсбург міг відігратись вже у наступній атаці, але Кобель зреагував на, здавалось, фатальний постріл Кардони. За 5 хвилин до завершення матчу Аллє зняв всі питання щодо переможця, вдало зігравши на добиванні. Вже у доданий час Брандт поставив масну крапку у поєдинку.

Перемога принесла Борусії Д 70 очок і першу сходинку, Баварія з 68-ма пунктами опустилась на щабель нижче. В останньому турі "джмелі" вдома зіграють з Майнцом, а мюнхенці на виїзді з Кельном. Матчі розпочнуться в один час.

В останньому матчі дня Байєр у боротьбі за єврокубки на останніх хвилинах втратив перемогу над Борусієюю М. Леверкузенці ще до середини тайму забили два швидких голи і, здавалось, три очки для них будуть легкою здобиччю. Однак, по перерві "жеребці" один гол відквитали, а на останній хвилині Штіндль вкрав перемогу у суперника (вилучення Інкап'є у доданий час хід гри не змінило).

Попри це Байєр все одно зачепився за єврокубки, піднявшись на шосту сходинку. Аби застовбити за собою місце у Лізі конференцій "фармацевтам" в останньому турі треба перемагати Бохум, який бореться за виживання.

РБ Лейпциг зганьбив Баварію і зіграє в ЛЧ – фіаско Мюнхена відкрило Борусії шлях до чемпіонства