УКР РУС

Челсі та Лестер розійшлися миром – перше очко Лемпарда в чемпіонаті, команда піднялася із зони вильоту

18 серпня 2019 Читать на русском

2-й тур Прем'єр-ліги продовжився у неділю. Шеффілд Юнайтед здобув першу перемогу в чемпіонаті, здолавши Крістал Пелас, а Челсі поділив очки з Лестером.

АПЛ, 2 тур

Шеффілд Юнайтед – Крістал Пелас – 1:0

Гол: Ландстрем, 48

Челсі – Лестер – 1:1

Голи: Маунт, 7 – Ндіді, 67

Недільну програму другого туру АПЛ відкривали Шеффілд Юнайтед та Крістал Пелас. Господарі, які повернулися в елітний англійський дивізіон після 12-річної відсутності, у стартовому турі розійшлися миром з Борнмутом. Одне очко після першого туру було і у Пелас – лондонці розписали нічию з Евертоном. Цікаво, що обидві комади зустрілися в матчі Прем'єр-ліги вперше з сезону 1992/93.

"Ми любимо Зінченка": реакція британських ЗМІ на сміливу гру українця у феєричному матчі Манчестер Сіті – Тоттенхем

Шеффілд в першому таймі діяв активніше та мав певну перевагу, але численні удари по воротах Гуайти були неточними. На 29-й хвилині "клинки" зазнали втрати – травмований Джон Флек змушений був залишити поле, замість нього вийшов Люк Фрімен. До слова, наставник господарів Кріс Вайлдер другий матч поспіль виставив у стартовому складі виключно британців – натяк на швидкий Brexit?

Перша половина гри запам'яталася інтенсивною грою, а от з моментами було важко – лише на 42-й хвилині господарі втратили хороший шанс, але голкіпер врятував Крістал Пелас після удару Макголдріка фактично впритул! В підсумку команди пішли на перерву без голів.

Вже в дебюті другого тайму команди нарешті спромоглися на гол – постарався Шеффілд Юнайтед. Джон Ландстрем був першим на добиванні та ударом під поперечку відкрив рахунок.

Крістал Пелас пішов в атаку, але марно. Команда Роя Ходжсона так і не створила хороших нагод для взяття воріт. 1:0 – дебютна перемога Шеффілд Юнайтед в чемпіонаті та перша після повернення у Прем'єр-лігу. "Клинки" піднялись на 7 місце, тоді як Крістал Пелас – 14-й.

В іншому матчі дня Челсі приймав Лестер – Френк Лемпард повернувся на Стемфорд Брідж у ролі тренера. Лондонці відкрили рахунок вже на 7-й хвилині – молодий Мейсон Маунт самотужки організував взяття воріт. 19-річний хавбек відібрав м'яч у Ндіді поблизу штрафного Лестера, після чого переграв Шмейхеля ударом в дальній кут.

Згодом Маунт міг оформити дубль, проте цього разу голкіпер потягнув м'яч після удару головою. Господарі прогнозовано володіли ініціативою та завдали більше ударів по воротах – 5:1 загалом, 3:0 у площину. Перша половина гри завершилася мінімальною перевагою Челсі на табло.

В другому таймі Лестер додав у активності та зрівняв рахунок. На 67-й хвилині Ндіді виправив свою помилку в моменті з пропущеним голом – нігерієць ударом головю замкнув подачу Медіссона з кутового. за декілька хвилин "лиси" могли вийти вперед після удару Варді, проте Джеймі трохи не влучив у дальній кут.

Лестер після перерви виглядав дещо краще, а останні хвилини матчу пройшли у рівній боротьбі – маємо цілком заслужену нічию 1:1. Челсі набрав перше очко та піднявся із зони вильоту на 15 місце, а Лестер з двома балами – 12-й.

Манчестер Сіті – Тоттенхем: Зінченко дивом прощається з феноменальним рекордом, дежавю з ЛЧ і неймовірний КДБ