УКР РУС

Борусія М обіграла Шальке Коноплянки та вийшла на друге місце Бундесліги

2 лютого 2019 Читать на русском

Шальке зустрічався з Борусією М в 20 турі німецької Бундесліги. Результат і огляд матчу читайте на "Футбол 24".

Німеччина. Бундесліга, 20 тур

Шальке – Борусія М – 0:2

Голи: Крамер, 85, Нойхаус, 90+1

Вилучення: Нюбель, 59

Шальке в останніх турах покращив своє становище в турнірній таблиці – три матчі без поразок дали змогу відірватися від зони вильоту на 8 очок. Тиждень тому "кнаппен" розписали нічию з Гертою, а Євген Коноплянка тоді забив дебютний гол в сезоні. У Берліні Шальке катастрофічно поповнив свій лазарет – найбільші проблеми в атаці. Шьопф, Скжибскі, Емболо, Бургшталлєр і Харіт травмовані, тому повторна поява Коно в старті зовсім не здивувала. Доменіко Тедеско включив у заявку навіть двох новачків Матондо та Бруму, а в атаці витустив універсального Маккенні.

"Король Коно повернувся". У Німеччині захоплюються класним голом Євгена, а про трансфер з Шальке наразі треба забути

Борусія давно не перемагала в Гельзенкірхені, однак вважалася фаворитом зустрічі. Менхенгладбахці впевнено йдуть по дистанції, після зимової перерви виграли два матчі без пропущених м'ячів, а сьогодні взагалі могли вийти на друге місце – Баварія поступилася Байєру. Для цього Борусії потрібно було здолати Шальке. У Дітера Хеккінга проблем зі складом не було.

Матч розпочався з рівної боротьби. М'яч більше часу проводив на половині поля гостей, але Шальке нічого осмисленого створити не міг – Гладбах контролював сферу. Шальке загрожував зусиллями найкращого гравця команди в цьому сезоні Даніеля Каліджурі. Правий фулбек завдав першого удару в зустрічі (повз ворота), а також після своїх перехоплень прострілював у штрафний майданчик – партнери не відгукувалися.

"Жеребці" відповіли значно гостріше. Ларс Штіндль вийшов на оперативний простір і вистрелив по воротах Нюбеля – м'яч зверху облизав поперечку. Незабаром на удар вивели Деніса Закарію, який виграв позицію в Коноплянки, але пробити голкіпера Шальке не зумів. Євген реабілітувався в чужих володіннях, вирізавши хорошу подачу на Марка Ута – той головою не влучив у ціль.

Згодом гра знову заспокоїлася. Борусія намагалася комбінувати, а Шальке зайняв позиційну оборону з надіями на контратаки. Гладбах ризикованими пасами регулярно давав господарям шанси на швидкі випади, але вони не могли цим скористатися. Один з найперспективніших завершився поганим фірмовим ударом Коноплянки – суперники заблокували.

Наприкінці першого тайму гості несподівано перестали встигати за Шальке, внаслідок чого гельзенкірхенці отримали небезпечні стандарти. Завдяки подачам все того ж Каліджурі зі стандартів "кнаппен" перехопили ініціативу та обійшли опонента за ударами (7 проти 4). Даніель ледь сам не забив прямим ударом зі штрафного, однак м'яч просвистів поруч з "дев'яткою".

Другий тайм став логічним продовженням першого – команди обмінювалися напівмоментами. Нюбель поганим пасом подарував м'яч перед своїми воротами Закарії, але Деніс погано розпорядився можливістю, пробивши в голкіпера. Через декілька хвилин вже Алассан Плеа послав м'яч по центру воріт Шальке.

На протилежному кінці поля атаки йшли переважно через фланг Коноплянки. Спершу Євген не знайшов нічого кращого, як неточно вдарити у ближній кут ворожої рамки, а потім його простріл футболісти Борусії перевели на кутовий. Однак незабаром Коно пішов з поля.

Ключовий момент у зустрічі трапився на 59-й хвилині, коли гості організували реактивний випад. Торган Азар відгукнувся на передачу з глибини і випередив на м'ячі Алєксандра Нюбеля. Голкіпер Шальке вибіг на перехоплення, але не встиг і врізався в бельгійця – арбітр оцінив це фолом останньої надії, адже лідер Борусії виходив би на порожні ворота. Червона картка для Нюбеля та небезпечний штрафний (Азар його змарнував).

Доменіко Тедеско мусив зняти одного з польових футболістів, щоб випустити другого голкіпера. Жертвою обставин став Євген Коноплянка – на 61-й хвилині українець поступився місцем Ральфу Ферманну.

Після цього Борусія затиснула "кнаппен" в їхніх володіннях, а Ферманну довелося раз по раз рятувати Шальке. Удар Азара, потужний постріл Штіндля зі штрафного – Ральф це нейтралізував. В атаці Гельзенкірхена стало зовсім сумно, однак тренерський штаб вирішив дати ігровий час 18-річному новачку Раббі Матондо. Не допомогло – Шальке навіть не наблизився до гола.

А Борусія на 85-й хвилині дотиснула команду Коноплянки. Зіграли заміни Дітера Хеккінга та геніальність Азара. Активні дії Торгана не пройшли даремно – з його передачі переможний гол забив Крістоф Крамер. Класний потужний удар форварда у верхній кут воріт Шальке став результативним. М'яч трішки підправила рука Флоріана Нойхауса, але арбітр справедливо зарахував гол.

У компенсований час Гладбах довершив справу: ще один асист Азара і гол Нойхауса. 0:2 – Борусія знову не пропустила в 2019-му та втретє поспіль перемогла. "Жеребці" вийшли на друге місце в турнірній таблиці Бундесліги (42 очки), випередивши Баварію за різницею голів, а Шальке залишився 12-м (22 пункти).

Айнтрахт – Борусія Д: прототип матчів з Шахтарем, карате-гол і підозра на травму феноменального суперника України

Цікаві факти

– Алєксандр Нюбель став першим голкіпером у Бундеслізі за понад 2 роки, який отримав червону картку.

– Торган Азар взяв безпосередню участь у 17 голах БМ в поточному чемпіонаті.

– Борусія М оформила 10-й "сухий" матч – найкращий результат у цьому сезоні німецької еліти.

– Янн Зоммер зіграв 150-й матч у Бундеслізі.