УКР РУС

Шахтар – Рух: пристойний рівень "гірників", нестримний Соломон і моторошне падіння Матвієнка

24 травня 2020 Читать на русском

Шахтар обіграв львівський Рух (4:1) в рамках підготовки до рестарту УПЛ. Рахунок і звіт про матч – у цій новині на "Футбол 24".

Товариські матчі
завершено
-

Контрольний матч

Шахтар – Рух – 4:1

Голи: Соломон, 10, Марлос, 64 (пен), Коноплянка, 72, Мораєс, 85 – Додо, 9 (автогол)

Шахтар: Трубін (Гриценко 29, Пятов 46, Шевченко 77), Додо (О. Бондаренко 46), Вітао (Кривцов 46), Хочолава (Матвієнко 46), Болбат (Вакула 46), Маркос (Пихальонок 46, Дентінью 77), Алан Патрік (Коваленко 46), Тете (Коноплянка 46), Соломон (Степаненко 46), Тайсон (Марлос 46), Фернандо (Сікан 31, Мораєс 46)

Рух: Бандура, Романюк (Заставний 64), Дуць, Білий (Марушка 71), Мисик (Саків 64), Копина (Калюжний 68), Мартинюк (Коробенко 46), Брікнер, Бойчук, Синиця, Біленький (Кухаревич 46).

Матч та онлайн-трансляція Шахтар – Рух стартував об 11:00. Напередодні львівський клуб розписав нічию з Динамо, натомість "гірники" проводили перший спаринг після карантину. Команда Каштру розпочала активніше і могла відкривати рахунок вже на 2-й хвилині. Тайсон з лінії карного пробивав у ближній кут – Бандура зіграв надійно. Вже за мить Фернандо прострілював на дальню стійку, Тете був готовий замикати, але Брікнер врятував львів'ян, вибивши сферу подалі.

Шахтар – Рух: онлайн-трансляція спарингу

Не забиваєш ти – забивають тобі. Жорстоке футбольне правило спрацювало на 9-й хвилині, коли Брікнер виконав штрафний з правого флангу, а Додо підправив у власні ворота. М'яч низом залетів прямісінько під дальню стійку. Однак Шахтар відповів своїм голом вже через хвилину. Бандура парирував перед собою постріл Фернандо метрів з 16-ти, а Соломон результативно зіграв на добиванні – 1:1 після стартових 10-ти хвилин.

Брікнер продовжував тероризувати Трубіна підступними стандартами. Півзахисник Руха пробивав по воротах навіть з кутового. Воротар Шахтаря виконав два хороші сейви. Натомість Соломон, найбільш активний гравець чемпіона України в дебюті, не дозволяв розслабитись обороні львів'ян – загострював, зовсім трішки не поцілив у дальній. Тете також стріляв за першої-ліпшої нагоди, однак Бандура не без проблем тягнув удари бразильця.

На 29-й хвилині Гриценко замінив Трубіна, а Сікан вийшов замість Фернандо. Копина після красивої передачі п'яточкою від партнера закручував у дальній кут – Гриценко не менш ефектно перевів на кутовий. Схожий трюк виконали Тайсон з Патріком, останній пробив над поперечкою. Соломону відверто не щастило, наприкінці першого тайму ізраїльтянин дивом не замкнув простріл Додо. Результативна нічия – такий підсумок перших 45-ти хвилин з перевагою Шахтаря і пристойним рівнем Руха.

Після перерви Каштру виставив одинадцять нових гравців: Пятов, Вакула, Кривцов, Матвієнко, Артем Бондаренко, Степаненко, Піхальонок, Марлос, Коваленко, Коноплянка, Мораєс. Оборона Руха приймає на себе два поспіль удари Коваленка, в Мораєс, не опускаючи м'яча на газон, стріляє поруч зі стійкою. Невдовзі Шахтар організовує швидкий випад 3 в 3, але Дуць блокує удар Мораєса.

Вакула прорвався до штрафного з правого флангу та впав у боротьбі з суперником – рефері після короткої паузи призначив пенальті. Марлос з "позначки" розвів м'яч і голкіпера по різних кутах. Коноплянка збільшив перевагу "гірників", відзначившись найлегшим м'ячем у кар'єрі. Марлос знайшов на дальній стійці Бондаренка, а той покотив на лінію воріт – Коно вистачило мінімального дотику. Через дві хвилини Євген міг оформити дубль ударом в дальній, але Бандура кінчиками пальців перевів сферу в стійку.

Матвієнко був змушений покинути поле на 80-й. Захисник Шахтаря невдало приземлився на спину після боротьби на другому поверсі. Виглядало доволі моторошно. Активний Мораєс також не залишився без забитого м'яча. Бразилець вискочив на побачення з кіпером, отримавши класний пас від Марлоса, і впевнено реалізував вбивчий момент.

Шахтар добре готовий фізично, Соломон рветься до основи

У першому таймі Каштру дозволив проявити себе молодим. Поруч з досвідченими майстрами, як Тайсон або Патрік, висадився десант юних зірочок – Фернандо, Тете, Маркос, Вітао, Додо, Соломон. Особливо виділявся ізраїльтянин, який, схоже, серйозно налаштований боротися за місце в основі. Герой Шахтаря з Бергамо замучив оборону гостей швидкими проривами, ударами, прострілами. Саме Манор зрівняв рахунок, опинившись першим на добиванні. 20-річний футболіст, як і його партнери, настільки активно розпочав поєдинок, наче й не було тієї тривалої карантинної перерви. Звісно, виходило не все, проте Шахтар продемонстрував свої найбільші козирі – швидкі фланги, багато переміщень, непоганий пресинг, хоча з останнім ще доведеться попрацювати.

“Гірники” приємно вразили, насамперед, фізичною підготовкою. Команда класно рухалась попри серйозний простій. У цьому плані Шахтар виглядав переконливіше за тих же динамівців, які не зуміли обіграти Рух (0:0). До слова, підопічним Бакалова також потрібно віддати належне – одразу шестеро гравців, які виходили в основі проти киян, знову з’явились зі старту. Львів’яни були цілком конкурентними в перші 45 хвилин, не лише відбивались, але й створювали моменти біля чужих воріт. Виявивши вразливість Шахтаря на стандартах, Брікнер і Ко регулярно тиснули на болюче місце суперника. Загалом, Рух залишив хороше враження. Команда не боїться грати з нашими топами і намагається чітко виконувати власний план. З нинішнім рівнем клуб Козловського точно не загубився б в УПЛ.

Ветерани – в порядку, Матвієнко налякав моторошним падінням

Після перерви Каштру випустив стару гвардію. Пятов, Кривцов, Матвієнко, Степаненко, Марлос, Коваленко, Коноплянка та Мораєс виявились не менш голодними до футболу, ніж молодші “гірники”. Найкращий снайпер УПЛ, як завжди, рухався по всьому фронту атаки, знаходив вільні зони для передач, класно боровся з захисниками і зрештою забив. Словом, Мораєс робив все те, що ми бачили в першій частині сезону. Марлос не розгубив вишуканої техніки, хоча й часто-густо перетримував м’яча, а Коноплянка продемонстрував непогане гольове чуття – забивав з позиції центрфорварда а-ля Томассон, який полюбляв цупити чужі м’ячі, та ледь не відзначився фірмовим ударом по діагоналі.

Кривцов і Матвієнко продемонстрували повну бойову готовність в обороні, хоча Микола добряче налякав своїм моторошним падінням. Будемо сподіватись, що центрбек збірної України обмежиться легким переляком.

Страшенне бажання спостерігалось у діях молодого Вакули, який заробив пенальті завдяки рішучій гри на правому фланзі. Цей хлопець точно заслуговує на шанс. Головний підсумок гри – Шахтар готовий до повернення УПЛ вже наприкінці місяця. У “гірників” не мало б виникнути проблем зі збереженням комфортної переваги над найближчими переслідувачами (13 очок).

Динамо – Рух: чемпіона світу карають, (не)приємний сюрприз, слабка гра з клубом Першої ліги, лише 3 динамівці без замін