УКР РУС

Шахтар – Оболонь-Бровар: Патрік і Ко феєрять – знахідка Каштру, яскраві українці, новий розгром перед Динамо

27 травня 2020 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Шахтар розбив Оболонь-Бровар (4:0) у рамках другого спарингу "гірників" перед відновленням сезону УПЛ. Рахунок і звіт матчу читайте на "Футбол 24".

Товариські матчі
завершено
-

Товариський матч 27 травня 2020

Шахтар – Оболонь-Бровар – 4:0

Шахтар: Пятов (Трубін, 46) – Вакула (Додо, 46), Вітао (Дентінью, 77), Хочолава (Кривцов, 46), Ісмаїлі (Болбат, 32) – Степаненко (Піхальонок, 46), Патрік (Маркос, 46) – Марлос (Тете, 46), Коваленко (Соломон, 46), Тайсон (Коноплянка, 46) – Фернандо (Мораєс, 32 (Сікан, 77))

Голи: Патрік, 9, Марлос, 21, Маркос Антоніо, 75, Тете, 76

Матч Шахтар – Оболонь-Бровар стартував об 11:00. У першій контрольній грі після 2-місячної паузи підопічні Луїша Каштру розгромили львівський Рух. Водночас п'ята команда перерваного сезону Першої ліги, яка претендувала на підвищення у класі, поступилася Десні з рахунком 1:4. Нагадаємо, президент УАФ зазначив, що МОЗ дало дозвіл на відновлення футбольних змагань в Україні, починаючи з цієї суботи. Відтак уже 31 травня лідер УПЛ зіграє в Києві проти Динамо.

Шахтар – Оболонь-Бровар: онлайн-трансляція матчу

На перших же хвилинах Марлос обіграв кількох суперників і заробив гострий стандарт. Патрік пробив над стінкою - коментатору навіть здалося, що це гол, але снаряд влучив лише у зовнішній бік сітки. На 3-й хвилині Фернандо вискочив на побачення з голкіпером. Бразильський вінгер, якого вже не вперше пробують в центрі атаки, програв дуель воротарю. Провал у зоні правого захисника (Вакула несподівано вийшов на цю позицію) привів до гострого удару оболонців з кількох метрів – повз ціль. Алан Патрік після блискучого розрізного пасу Тайсона з флангу пробив метрів з 20 у дальній нижній кут. Цього разу Федорівський не виручив.

Шахтар – Оболонь-Бровар – 4:0 – відео голів та огляд матчу

Красиво комбінують "гірники". Причому, що цікаво, передусім правим флангом. Там і Вакула діє у звичній для себе стихії атакувального гравця, і Марлос з Коваленком підтримують. Можливо, менша активність лівого флангу пов'язана з пошкодженням Ісмаїлі, який до останнього тренувався індивідуально. Не дивно, що на 21-й саме з правого краю прийшла біда для киян. Патрік елегантно вирізав між захисниками, Марлос без проблем обіграв кіпера і відправив круглого в порожні ворота.

Дуже гостро діє Вакула, ніби 2 інсайди праворуч. Часто Владислав опиняється з м'ячем у штрафному. Броварі намагаються відповідати, але виглядає це доволі натужно, у фінальній третині поля "гірники" без надзусиль ставлять шлагбаум. Тайсон уже закидончики роздає у штрафний, Шахтар почувається дуже вільно, хоч і не всі передачі проходять – оболонці самовіддано діють у своїх володіннях. Перший удар киян, який потурбував Пятова, трапився на 36-й. Зі штрафного Слободян перекинув стінку, воротар збірної України легко потягнув.

Прохід Тайсона зупинили лише з допомогою рук. Сам же бразилець і виконав стандарт метрів з 30 – поруч зі стійкою. Мединський відкрився на 11-метровій позначці і забив, але захисники впіймали його в офсайд, вважають судді. На старті другого тайму Болбат подав зліва, Мораєс у падінні замикав ножицями, не влучив. Активні після перерви Тете і Соломон. А ось Коноплянка і Мораєс діють не найкращим чином. Джокер Оболонь-Бровар самотужки пройшов на ударну позицію – Гуччі вальнув здалеку, Пятов на місці.

Піхальонок відрізав дует суперників пасом на Мораєса, Жуніор ніби в баскетболі виграв позицію і віддав на вільного партнера, а Маркос Антоніо красиво закрутив у дев'ятку. Усе той же екс-форвард Динамо виводить Соломону на розстрільну позицію, воротар парирує на зовсім самотнього Тете. Два голи за хвилину – Шахтар зберігає норму в 4 голи для команд Першої ліги. На 85-й чи не найгостріший удар від київського клубу. Ульянченко метрів з 30 незручно для воротаря бабахнув зі штрафного, але Трубін кулаками парирував.

Шахтар готовий до Динамо, Вакула і Піхальонок грюкають у двері основної обойми

Каштру вирішив не грати суто основою перед великою битвою в УПЛ. Португальський тренер знову перетасував склади, і його команда виглядало солідно. Звісно, претендент на вихід у Прем'єр-лігу не поставив серйозних завдань перед "гірниками", але і вони поставилися до спарингу зі всім азартом. Шедевр Антоніо після гарної комбінації - тому підтвердження. Марлос і Тайсон уже перебувають у відмінній формі, а Патрік узагалі з легкістю зробив гру до перерви, оформивши гол+пас. Соломон і Тете підтискають ветеранів. Піхальонок повернувся після травми і може потроху витримувати конкуренцію зі Степаненком, як мінімум у роботі на атаку.

Коноплянка видав декілька гострих пасів, але загалом виглядав не так цікаво, як його конкуренти в наступальній ланці. Мораєс довго шукав себе і в підсумку проявив талант асистента, організувавши подвійний гольовий удар за хвилину. Вітао виглядає дуже непогано, хоча моментами справляє, можливо, дещо оманливе враження повільного захисника. Незвично надійним був Хочолава, а відсутності Матвієнка та важкого стану Ісмаїлі ніхто не помітив. Вакула на позиції правого фулбека - справжнє відкриття Каштру, це може бути дуже цікаво. Взагалі Владислав не перший сезон є дуже перспективним гравцем. Якщо проявить амбіції Зінченка, може вирости навіть у гравця топ-чемпіонату.

Напередодні Ігор Циганик припустив, що футболісти Шахтаря почали тренуватися раніше за інших, мовляв, вони виглядають блискуче підготованими до відновлення сезону, хоча карантин мав би заважати повноцінним заняттям. І знаєте, щось у цьому є. Дуже легко виглядає команда, яка із величезним запасом у своє задоволення забиває супернику 4 голи другий матч поспіль. Оболонь-Бровар "гірники" просто не помітили, незважаючи на всі зусилля Валєєва та скасований через офсайд гол. Однак випробування Динамо покаже їхній реальний рівень значно краще.