УКР РУС

Шахтар – Реал: післяматчева прес-конференція Роберто Де Дзербі – претензії до судді і самовіддачі підопічних

20 жовтня 2021 Читать на русском

Головний тренер Шахтаря Роберто Де Дзербі поділився враженнями від поразки у матчі з Реалом (0:5) у Лізі чемпіонів.

"Це не найгірша поразка в моїй кар’єрі. Тренер до стартового свистка визначає схему та стиль гри, а в самому матчі може трапитися різне. Шахтар намагався показати свій футбол. І в першому таймі виходило. Але ми пропустили першими.

Я вважаю, що Бензема був у офсайді, це помилкове правило. Те саме ми бачили у грі Іспанії та Франції з Мбаппе. Кривцов не тягнувся б до м’яча, якби там не було Бензема. А потім прийшов другий гол від Вінісіуса – і стало вже дуже важко. Реал грав добре, як справжній Реал. Коли так стається, протистояти йому дуже важко.

Шахтар – Реал – 0:5 – відео голів і огляд матчу

Степаненко не вийшов у стартовому складі, бо ми вирішили, що буде грати Патрік і Майкон. Під час побудови атак Майкон відтягувався глибше, а Алан грав вище. Потрібні були ці футболісти, ми так вирішили. Якби Матвієнко був готовий – він би грав. Крапка. Це ключовий футболіст. Команда з ним і без нього – це різні речі.

Ми добре грали у першому таймі. У перерві я сказав гравцям продовжувати, не опускати руки. У півзахисті ми дуже часто втрачали м’яч, це відкривало Реалу хороші можливості для швидких атак. Я помітив, що деякі футболісти опустили руки. Хотілось цього уникнути. Команда у процесі становлення, такі поразки не допомагають.

Шахтар – Реал: післяматчева прес-конференція Карло Анчелотті

Я завжди нервую під час матчів. Коли не буду нервувати – потрібно зав’язувати з футболом. Нервував через прості помилки, які нехарактерні для команди. Патрік, Майкон і Педрінью втрачали м’яч у простих ситуаціях. Це змушувало нервувати.

Багато наших футболістів сьогодні зіграли добре. Журналісти оцінюють результат, а я оцінюю гру. Тому я не можу ігнорувати те, що було в першому таймі. Можу сказати, що в останньому моєму сезоні на чолі Шахтаря команда гратиме в Лізі чемпіонів інакше. Краще і з лідерським менталітетом", – резюмував Де Дзербі на прес-конференції.

Реал знищив Шахтар у Києві, забивши п'ять голів – "гірники" залишились на останньому місці в групі