УКР РУС

"Шахтар – не гарматне м'ясо". Німецька преса – про Борусію, яка розтоптала українців, і зняте прокляття

4 листопада 2020 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

Шахтар ганебно програв Гладбаху (0:6) в груповому раунді Ліги чемпіонів. Вогняна реакція німецьких журналістів і фанатських порталів на побиття чемпіона України – в нашому матеріалі.

Kicker: Гладбахці зірвалися з ланцюга та відвантажили Шахтарю півдюжини

Борусія розібрала стабільний Шахтар і відсвяткувала першу перемогу в поточній Лізі чемпіонів. Гладбах активно розпочав, створюючи супернику проблеми в центрі поля та стримуючи його спроби перейти в атаку. А що показав Шахтар? Нічогісінько. Підопічні Каштру лише один раз боязно вибігли до німецьких воріт. Це все, що господарі протиставили реактивній Борусії.

Забивши два голи, команда Розе видихнула і дозволила донеччанам трішки пограти з м'ячем. Але ненадовго – скоро залетіли третій і четвертий голи. У перерві Шахтар зробив потрійну заміну, а Гладбах перемкнувся на нижчу передачу. Цього вистачало з головою, щоб тримати знеможеного та безневинного суперника під контролем.

Шахтар – Борусія М: Каштру на межі відставки і плей-офф ЛЧ – круті суперники України, унікальний сором, кінець казки

Bild: Божевільне шоу з шістьма голами – Гладбах знищив Донецьк

Борусіє, це був вражаюче! Гладбах провів грандіозний матч у ЛЧ, обігравши незмінного чемпіона України. У фантастичній німецькій команді виділявся Алассан Плеа. Він відкрив рахунок у зустрічі, потім знову вийшов на авансцену, а довершив справу голом з придуманого офсайду – справедливість відновив VAR.

Багато хто поховав Гладбах після жеребкування. Європейські гранди Реал і Інтер, а також досвідчені українці. Але Борусія після двох гірких нічиїх показала щось неймовірне в Києві. Нарешті вдалося подолати донецьке прокляття німців – в 11 виїзних матчах з Шахтарем лише Дортмунд перемагав (у кваліфікації ЛЧ в 2001-му). Більше ніхто не вивозив звитягу... Поки Гладбах не затоптав українців у газон.

Sport1: Гладбах здобуває історичну перемогу

Безжально ефективна команда Марко Розе заслужено обіграла чемпіона України – 6:0. Здобувши другу найбільшу виїзну перемогу у власній історії Ліги чемпіонів, Борусія вирвалася вперед у групі В. Більший погром у єврокубках Гладбах влаштував лише в 1973-му, коли розбивав Вестманнаяр – 7:0.

Дивовижний Плеа та його партнери дарують мрію про дебютний вихід у плей-офф. Розе застерігав команду від галасливих бразильців Шахтаря, але цього разу, на відміну від матчів з Інтером і Реалом, Борусія не проявила ні грама поваги до суперника. Гладбах залишався активним увесь матч, дратував донеччан агресивним пресингом і значно більше володів м'ячем.

Sportbuzzer: Борусія зробила Шахтар – Алассан Плеа оформив хет-трик

Який перфоманс в Лізі чемпіонів! Борусія буквально розібрала донеччан на молекули та легко прибила їх з рахунком 6:0. Остання перемога над РБ Лейпциг дала Гладбаху потужний імпульс. З перших хвилин матчу відчувалася космічна впевненість у кожній дії гостей.

Після першого тайму Борусія вела в чотири м'ячі, але не зупинилася по перерві в умовах насиченого графіка. Команда хотіла веселитися. І навіть енергозбережний режим все одно передбачає гострі атаки. Ми побачили гру в одні ворота, якої не очікував ніхто.

Шахтар – Борусія М – 0:6 – відео голів та огляд матчу

WAZ: Борусія розгромила Шахтар за підручником

Гладбах здобуває першу перемогу в Лізі чемпіонів і надихає фестивалем голів у воротах Шахтаря. Ідеальна гра в атаці, найкращий матч у сезоні загалом – після такого Борусія може мріяти про плей-офф ЛЧ. П'ята команда Бундесліги ніби за підручником розбила високо оцінений Шахтар вихором атак.

На НСК Олімпійський без глядачів гладбахці першими серед німецьких команд виграли у Шахтаря в Україні за останні 19 років. Борусія вийшла на поле розривати та домінувала з першої до останньої хвилини. Навіть заміни Каштру та свіжа атака не врятували донеччан від фіаско. Господарі зіграли значно нижче своїх можливостей.

Gladbach LIVE: Атакувальний ураган Борусії змів донецький Шахтар

Гладб-АХ! Яка божевільна ніч Ліги чемпіонів у Києві! Розлючені "жеребці" налетіли на Шахтар, ніби ураган на Україну. Борусія відразу взяла ініціативу та встановила вигідний собі темп матчу. Що показав Донецьк? Один момент у першому таймі – з ударом Тете впорався Зоммер. Донецьк – не пасажир у Лізі чемпіонів, але проти Борусії українська команда виглядала повністю розбитою.

У другому таймі феєрія тривала. Фінальний свисток зафіксував перемогу 6:0. Донецьк захоплений. А Борусія тепер отримає додатковий бонус від УЄФА в розмірі близько двох мільйонів євро. Шкода, що це свято не побачили вболівальники на стадіоні.

Torfabrik: Борусія поставила шість жирних знаків оклику

Борусія душила Шахтар без продиху, не давала можливості підняти голову. Ідеальні комбінації, м'яч рухався так швидко, що українці не могли перейти центр поля. Гладбах за найменшої можливості біг в атаку. Футбол Борусії моментами заворожував своєю легкістю. Чудовий перфоманс від "жеребців".

Звичайно, потрібно подякувати супернику, який посприяв грі в одні ворота. Схоже, українці такого зовсім не чекали і недооцінили Гладбах. Борусія все тримала під контролем. 6:0 – реальний розклад сил у цей вечір. Втім, не можна бути наївним і думати, що через три тижні сценарій повториться. Шахтар – не гарматне м'ясо. Трапився провал, але команда там все одно сильна.

Шахтар – Борусія М: післяматчева прес-конференція Луїша Каштру