УКР РУС

Сосьєдад по-дурному втратив перемогу над аутсайдером, Вільяреал розписав нічию з Атлетіком, Севілья здолала Лас-Пальмас

14 квітня 23:59 Читать на русском
Автор: Олекса Бик

У рамках програми дня 31-го туру Ла Ліги 2023/24 було проведено кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2023/24, 31-й тур

Лас-Пальмас – Севілья – 0:2

Гол: Ен-Несірі, 43, Люкебакіо, 90+3

Вилучення: Коко, 6 (Лас-Пальмас)

Гранада – Алавес – 2:0

Голи: Узуні, 9 (п.), Бойє, 38

Атлетік – Вільяреал – 1:1

Голи: Сансет, 67 – Парехо, 90+5 (п.)

Нереалізований пенальті: Морено, 12 (Вільяреал)

Вилучення: Комесанья, 46 (Вільяреал, друга жовта картка)

Реал Сосьєдад – Альмерія – 2:2

Голи: Бекер, 32, Оярсабаль, 59 – Ембарба, 30, 88 (пен)

Вилучення: Субельдія, 87 (Реал Сосьєдад)

Барселона напіврезервом перемогла Кадіс – "блаугранас" наростили відрив від Циганкова та Довбика

Лас-Пальмас провалив домашній матч проти Севільї, залишившись у меншості вже на 6-й хвилині внаслідок вилучення Коко. Це було найшвидше вилучення гравця канарців у Ла Лізі в ХХІ столітті. До того ж, за весь поєдинок господарі провели тільки 3 удари по воротах (жодного до перерви).

Нервіонці покарали за такий футбол голом на 43-й хвилині, коли відзначився Ен-Несірі. Лас-Пальмас нічим не відповів, а перед фінальним свистком Люкебакіо подвоїв перевагу гостей. 0:2. Севілья тріумфує й набирає 34 очки, відірвавшись від зони вильоту на 9 очок.

Гранада на своєму полі нарешті перервала 11-матчеву безвиграшну серію, здолавши Алавес. Долю поєдинку було вирішено ще у першому таймі: Узуні вже на початку гри реалізував пенальті за гру рукою, а незадовго до перерви Бойє результативно відгукнувся на навісну передачу.

Гранада залишилась на передостанньому місці, однак трохи скоротила відстань до рятівної сімнадцятої сходинки – андалусійцям треба заробити ще 11 балів при умові, щоб Сельта більше не набрала жодного пункту. Алавес з 32-ма очками поки чотирнадцятий.

Атлетік, який зберігає непогані шанси зачепитися за Лігу чемпіонів, вдома втратив перемогу над Вільяреалом. Вже на початку зустрічі "жовта субмарина" заробила право на пенальті за підкат – Морено з позначки влучив у стійку і рахунок залишився без змін. Вільямс в середині тайму змарнував чудову нагоду забити, не зумівши якісно замкнути навіс.

Одразу по перерві гості залишились у меншості – другий "гірчичник" заробив Комесанья. Згодом господарі двічі вимагали пенальті, але арбітр відхилив будь-які апеляції. "Не вдалось вициганити стандарт – заб'ємо з гри", – вирішили представники Більбао і Сансет в середині тайму результативно відгукнувся на передачу головою від Гурусети.

Вже у доданий час м'яч влучив у руку Берчіче і рефері призначив ще один одинадцятиметровий у ворота Атлетіка. Цього разу до м'яча підійшов Парехо і не схибив. Таким чином єдиний момент Вільяреала у другому таймі допоміг команді врятуватися від поразки. Атлетік набрав 57 очок і відстає від Атлетіко, який йде четвертим, на 4 очки. Вільяреал з 39-ма пунктами дев'ятий.

Реал Сосьєдад оступився з аутсайдером. Баски виграли у попередніх трьох матчах Ла Ліги, скориставшись слабкістю суперників – вони борються за виживання в еліті. Очікувалось, що з головним аутсайдером (Альмерією) проблем теж не буде, але "чуррі-урдін" підвели публіку на рідній Аноеті.

Підопічні Іманола Альгуасіла пропустили в середині першого тайму внаслідок падіння Траоре у боротьбі з Ембарбою. Як показав відеоповтор, ніякого поштовху не було, тож Амарі сам допоміг Адріану вийти віч-на-віч. 0:1. Баски відігрались рівно через дві хвилини, а за 13 хвилин по перерві вони ще й вперед вирвались – героєм став Бекер, який оформив гол+пас.

Втім, на 87-й хвилині господарів підставив Субельдія, який у абсолютно непотрібній ситуації притримав Лосано в штрафному, привіз пенальті та отримав червону. Ембарба покарав, встановивши остаточний рахунок. 2:2! "Королівський клуб" залишається у 11 очках від зони ЛЧ.

Реал втримав перемогу над Мальоркою – Чуамені забив шедевр, Лунін врятував епічним сейвом, а потім ледь не привіз гол