УКР РУС

Леванте здобув вольову перемогу над Вільяреалом, пробивши три пенальті за сім хвилин: 2-й тур Ла Ліги, матчі п'ятниці

24 серпня 2019 Читать на русском

В рамках відкриття 2-го туру іспанської Прімери Гранада у рідних стінах зазнала поразки від Севільї, а Леванте у фантастичному матчі переграв Вільяреал.

Чемпіонат Іспанії 2019/20, 2-й тур

Гранада – Севілья – 0:1

Гол: Хордан, 52

Леванте – Вільяреал – 2:1

Голи: Рохер, 68 (пен), 73 (пен) – Морено, 3

Новий тур відкривав матч у Гранаді, де однойменний клуб приймав Севілью. Місцеві вболівальники сподівалися на продовження епічних результатів на кшталт того, який стався минулого тижня з Вільяреалом (4:4), але перший тайм матчу проти нервіонців суттєвою гостротою не відзначився. Єдиною болючою проблемою, що спіткала гостей в перші 45 хвилин, стала травма Серхіо Регілона – той зіткнувся головою із Роберто Сольдадо, отримавши струс.

Рівер Плейт викупить Карраскаля в Карпат – Севілья отримає більшу частину суми

По перерві ж Севілья доволі швидко вийшла уперед. На 52-й хвилині внаслідок красивої комбінації Люк де Йонг вискочив віч-на віч з голкіпером, але в останній момент захисник Герман Санчес наздогнав його і заблокував удар нідерландця. Втім, на добиванні тут же опинився Хоан Хордан – 0:1. Гранада намагалася відігратися, але "рохібланкос" доволі впевнено відбивалася, зрештою святкувавши мінімальну перемогу.

Вільяреал феєрично провів перший тур, зігравши внічию з Гранадою (4:4), але і в другому зупинятися не збирався. Втім, починалося все непогано: вже на 3-й хвилині матчу проти Леванте фулбек Альберто Морено віддав пас по лівому флангу, Везу при спробі перехоплення підправив м'яч чітко на Екамбі, а той прострілив у штрафний на Жерара Морено – той замкнув у дотик, відкривши рахунок. Після цього "жовта субмарина" завдала ще 14 ударів різної точності (4 в площину), але піти на перерву з подвійною перевагою гостям не вдалося.

Другий тайм стартував у схожому ключі. Вільяреал домінував, але на 60-х хвилинах розпочалося справжнє безумство. На 66-й арбітр після перегляду відеоповтору призначив пенальті у ворота "жовтої субмарини", однак голкіпер Айтор Фернандес парирував удар Моралеса з "точки". Втім, вже за три хвилини арбітр призначив другий пенальті у ворота гостей – цього разу пробивав Рохер, зрівнявши рахунок.

Все б нічого, але на 72-й хвилині було призначено третій пенальті у ворота Вільяреала! Рохер знову був точний при виконанні "11-метрового" – 2:1! Після цього на полі почалися гойдалки з атаками в обидві сторони, але гості були гострішими: так, на 79-й Онтіверос з лінії штрафного вистрілив поруч з правою стійкою, а на 85-й він же вистрілив з дистанції під поперечку – голкіпер Андрес Фернандес у карколомному стрибку витягнув цей удар! Зрештою, фінальний свисток зафіксував вольову перемогу Леванте.

Чи зможе Лунін повернутись у Реал цього літа – Зідан і наставник Вальядоліда коментують дивну ситуацію