УКР РУС

Бетіс у меншості втримав перемогу над Осасуною й вишов у лідери Прімери, гол Аспаса допоміг Сельті переграти Жирону

27 серпня 2022 Читать на русском

У п'ятницю в рамках 3-го туру Ла Ліги було проведено два матчі. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2022/23, 3-й тур

Жирона – Сельта – 0:1

Гол: Аспас, 49

Бетіс – Осасуна – 1:0

Гол: Іглесіас, 34

Вилучення: Песселья, 73 (Бетіс)

Програму 3-го туру в Іспанії відкривала зустріч у Каталонії, де Жирона приймала Сельту. Галісійці, попри дуже симпатичний футбол у перших двох турах, ще не мали перемог у своєму активі, тож нічия їх не влаштовувала. Втім, перший тайм виявився нудним. До 20-ї хвилини команди навіть не били по воротах, а далі пригадується тільки дальній постріл Карлеса Переса, який парирував голкіпер господарів.

Севілья хоче підписати Яремчука – українець міг би стати одноклубником Миколенка і має ще один варіант у топ-лізі

За три хвилини по перерві Сельті вдалося відкрити рахунок. Карлес Перес отримав закидання з глибини й запустив передачу вліво на Аспаса, а той увійшов на лінію штрафного й пробив під дальню стійку – 0:1! Яго забив у третьому матчі поспіль.

Жирона швидко могла відігратись внаслідок розрізного пасу на Кастельяноса й удару в протихід Марчесіну, однак воротар парирував ногою. Це був останній момент каталонців у грі. Сельта, окрім лонгшоту Оскара Родрігеса під ближню стійку, теж нічого не створила, хоча передумови для другого голу були. Зрештою, фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу галісійців.

Бетіс у рідних стінах приймав Осасуну. Суперник був серйозним – памплонці в перших двох турах здобули дві перемоги, зокрема перегравши Севілью. З іншого боку, андалусійці теж непогано стартували, набравши 6 очок, тож можна було очікувати на цікавий футбол.

На жаль, конкретно футболу в матчі було небагато. Команди тримали високу напругу, проводили багато єдиноборств, перехоплювали один в одного ініціативу, однак моментів виникало вкрай мало. В першому таймі у Осасуни пригадується тільки постріл Монкайоли в стійку на 33-й хвилині з добиванням від Авіли – Руй Сілва парирував ногою, а Бетіс вже за хвилину покарав памплонців голом Іглесіаса. Борха увійшов на лівий край штрафного й потужно зарядив у ближню дев'ятку. 1:0!

Перед перервою ефектний слалом Карвалью міг принести господарям другий гол, однак Вільям пробив повз дальній кут. В другому ж таймі цікавих моментів практично не виникало – і це при тому, що на 73-й хвилині Бетіс залишився у меншості внаслідок вилучення Пессельї. У підсумку, фінальний свисток зафіксував звитягу андалусійців з рахунком 1:0. "Вердібланкос" з 9 очками виходять у лідери Ла Ліги.

Результати жеребкування групового етапу ЛЄ – Динамо зіграє зі старими знайомими, Зінченко проти українця