УКР РУС

Атлетіко дотиснув Осасуну, Севілья у доданий час врятувала нічию з Алавесом, Сельта розділила очки з Вільяреалом

20 листопада 2021 Читать на русском

У суботу в Ла Лізі відбулось кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2021/22, 14-й тур

Сельта – Вільяреал – 1:1

Голи: Мендес, 72 – А. Морено, 27

Севілья – Алавес – 2:2

Голи: Окампос, 38, Ракітіч, 90+2 – Лагуардіа, 5, Хоселу, 45+6 (пен.)

Атлетіко – Осасуна – 1:0

Гол: Феліпе, 87

Леванте розписав нічию з Атлетіком

Програму дня в Іспанії відкривала зустріч у Віго між Сельтою та Вільяреалом. "Жовта субмарина" відкрила рахунок на 27-й хвилині внаслідок подачі з лівого флангу та двох скидок у штрафному господарів – голкіпер, здавалося б, спіймав м'яч, але потім він несподівано випустив його з рук. Парехо одразу ж покарав за помилку пасом під удар Альберто Морено в порожні ворота. 0:1!

За такого рахунку левантійці підіймалися в першу десятку турнірної таблиці, але на 72-й хвилині господарі зрівняли. Рятівником виступив Браїс Мендес, який зіграв на добиванні після дальнього, але не дуже сильного й гострого удару Бельтрана (воротар парирував його перед собою) – 1:1! Цей гол виявився останнім у матчі. Нічия!

Севілья на власному полі несподівано поступилась представнику трясовини турнірної таблиці Алавесу. Вже на 5-й хвилині Лагуардіа вистрибнив вище за інших і головою результативно замкнув подачу з кутового. Окампос під кінець тайму пострілом під поперечину відновив статус-кво. Згодом нервіонці вимагали призначення пенальті, але VAR не задовольнив їхнє прохання. Натомість вже у доданий до першого тайму час одинадцятиметровий було призначено у ворота севільців за гру рукою у власному штрафному. На перерву команди пішли за переваги Алавеса.

Весь другий тайм Севілья створювала моменти, однак гості стояли на відбій. Все йшло до другої поразки команди в сезоні, поки на другій доданій до матчу хвилині Ракітіч не врятував "червоно-білих" ударом у нижній лівий кут воріт. Неймовірний відскок підопічних Хулена Лопетегі.

Атлетіко у рідних стінах приймав міцну Осасуну. Підопічні Дієго Сімеоне за будь-якого результату залишились би у топ-4, але мадридці навряд чи були готові погодитись на нічию – в останніх шести поєдинках Ла Ліги вони тричі розділили очки й одного разу програли. Відставання від першого місця досягнуло п'яти очок, тож "матрацникам" була потрібна виключно перемога.

В першому таймі господарі змарнували три вірні нагоди відкрити рахунок: на 20-й хвилині Грізманн метрів з 16-ти пробив повз дальню дев'ятку, на 24-й він же з мінімальної відстані влучив у захисника, а на 45-й Антуан трішечки не дотягнувся до передачі Льоренте на правий край воротарського. Памплонці огризнулися дальнім пострілом Торро під поперечку, після якого Облак виконав блискучий сейв. Відпочивати команди відправились за нулів на табло.

На початку другого тайму Грізманн таки забив, але гол одразу ж скасували через явний офсайд. Цікавіших моментів у Атлетіко по перерві, в принципі, і не виникало, хоча Осасуна теж особливо не тривожила оборону. Аж на 85-й хвилині Карраско міг врятувати звитягу для мадридців, увірвавшись на лівий кут воротарського, однак сильний удар припав на зовнішній бік сітки.

Здавалося, що гості втримають нічию, але на 87-й хвилині наваррців підвів голкіпер – він помилився при перехопленні подачі з кутового, дозволивши Феліпе забити єдиний гол у зустрічі. 1:0! Атлетіко святкує перемогу.

Прем'єра Хаві в дербі, 3 побачення з колишніми в Італії, випробування Шевченком для Моурінью: топ-матчі вікенду