УКР РУС

Лас-Пальмас обійшов Яремчука, Атлетік поза топ-4, Ніко Вільямс отримав дві жовтих за 30 секунд, Аспас забив 200-й голfire

25 лютого 21:33 Читать на русском
Автор: Олекса Бик

У рамках суботньої програми 26-го туру Ла Ліги було проведено кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2023/24, 26-й тур

Кадіс – Сельта – 2:2

Голи: Хуанмі, 66, Мачіс, 90+10 – Аспас, 11, Сведберг, 58

Бетіс – Атлетік – 3:1

Голи: Авіла, 13, Берчіче, 38 (автогол), Кардосо, 67 – Гурусета, 45+6

Вилучення: Ніко Вільямс, 40 (Атлетік)

Лас-Пальмас – Осасуна – 1:1

Голи: Кіріан, 52 – У. Гарсія, 49

Зірка Барселони погрожує Луніну, Довбику і Циганкову: "Для них вже все не так, як раніше"

Кадіс продовжив свою безвиграшну серію у Ла Лізі до 22-х турів. Цього разу андалусійці розписали бойову нічию з Сельтою, врятувавшись від поразки аж на 100-й хвилині. Поєдинок став знаковим для Аспаса, якому вдалося відзначитись 200-м голом за галісійців. Лише шістьом футболістам у історії іспанського футболу вдалося забити 200+ м'ячів у складі одного клубу – щоправда, це без урахування представників Реала й Барселони.

"Жовта субмарина" продовжує йти на дно залишаючись у зоні вильоту. Сельта відірвалася від трійки аутсайдерів на 6 очок – саме така відстань сформувалася між ними й Кадісом (17-м клубом чемпіонату).

Бетіс у рідних стінах впевнено розібрався з Атлетіком. Господарі відкрили рахунок вже на 13-й хвилині, розігравши атаку в три передачі через півполя – Авіла завершив її точним ударом, забивши дебютний гол у складі "вердібланкос". А після цього баски самі ускладнили собі життя.

На 38-й хвилині Берчіче не пощастило з відскоком від голкіпера, внаслідок якого залетів автогол. Одразу після цього Ніко Вільямс отримав дві жовтих картки за 30 секунд – спочатку він виконав блокування й зірвав розвиток атаки у фланг, а потім став плескати й саркастично посміхатись на адресу арбітра. Реакція була занадто бурхливою й відверто дурною.

Перед перервою Гурусета скоротив відставання у рахунку, однак на 67-й хвилині Джонні Кардосо добив гостей – шикарний лонгшот у дальню дев'ять встановив остаточний результат. 3:1! Баски втратили шанс порівнятись за очками з Атлетіко (мадридці замикають зону ЛЧ), а Бетіс вийшов на сьому сходинку.

Програму дня в Іспанії завершив поєдинок на Канарах, де Лас-Пальмас розписав нічию з Осасуною. Усі два голи були забиті за три хвилини другого – наваррці відкрили рахунок на 49-й, а острів'яни зрівняли на 52-й. Внаслідок цієї нічиєї памплонці не змогли піднятись у топ-10. Лас-Пальмас за додатковими показниками обійшов Валенсію Яремчука.

Атлетіко не зумів дотиснути Альмерію, Мората змарнував шанс – Мальорка на останніх хвилинах врятувала нічию з Алавесом