УКР РУС

Саутгейт зізнався, що боїться тяжкої хвороби – винен футбол

12 листопада 2020 Читать на русском

Головний тренер збірної Англії Гарет Саутгейт поділився переживаннями щодо можливого захворювання деменцією на тлі новин про легенд англійського футболу, які постраждали від цієї хвороби.

"Звичайно, у моєму віці, маючи позаду стільки ударів головою по м'ячу, я турбуюся. Але я також усвідомлюю, що у кожному матчі ризикував отримати травму, через яку міг вилетіти на тривалий термін.

Чарльтон отримав невтішний діагноз – життя легенди Манчестер Юнайтед під серйозною загрозою

Я завжди хотів мати хорошу футбольну кар'єру, мати можливість грати, навіть якщо в перспективі це викликало б проблеми зі здоров'ям. Думаю, більшість спортсменів погодилися б зі мною.

Чи є у мене побоювання? Так, звісно є. Деякі з моїх родичів страждали від деменції, і це жахливе, жахливе захворювання", – цитує Саутгейта видання Goal.

Нагадаємо, деменція – хвороба, пов'язана з ураженням головного мозку, що призводить до розпаду психічних функцій, втрати пам'яті, втрати раніше засвоєних знань і практичних навичок. Повсякденна діяльність хворого порушується і він потребує постійного догляду.

До слова, нещодавно цю недугу діагностували у чемпіона світу у складі збірної Англії Боббі Чарльтона. А раніше через неї пішли з життя дві легенди англійського футболу – Ноббі Стайлз та Джек Чарльтон, рідний брат Боббі.

Перший крок на міжнародну арену – 5 дебютантів топ-збірних, з яких не можна спускати очей в листопаді