УКР РУС

Інтер переграв Кальярі та продовжив гонитву за Міланом, Наполі розгромив Дженоа і опустив екс-команду Шевченка у Серію Б

15 травня 2022 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю у 37-му турі Серії А відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2021/22, 37-й тур

Болонья – Сассуоло – 1:3

Голи: Орсоліні, 90+1 (пен) – Скамакка, 35, 80, Берарді, 75

Наполі – Дженоа – 3:0

Голи: Осімхен, 32, Інсіньє, 66 (пен.), Лоботка, 81

Нереалізований пенальті: Інсіньє, 64 (Наполі)

Кальярі – Інтер – 1:3

Голи: Лікоянніс, 53 – Дарміан, 25, Лаутаро Мартінес, 51, 84

Болонья відкривала програму дня домашнім поєдинком проти Сассуоло. Гра вже нічого не вирішувала в турнірному плані, тож господарі діяли досить інертно – гості ж бажали виграти, адже за останні вісім турів вони здобули всього одну перемогу. Мотивація вилилась у гол "нероверді" на 35-й хвилині внаслідок подачі з кутового, яку замкнув Скамакка. 0:1! Асист в активі Берарді – він став 14-м для Доменіко у сезоні. Серед усіх футболістів топ-5 ліг Європи тільки Берарді та Мбаппе змогли забити 14+ голів і віддати не менше 14 гольових передач.

Мілан хоче зберегти Ібрагімовіча, який думає над завершенням кар'єри

Відпочивати команди відправились за мінімальної переваги Сассуоло. По перерві підопічні Алессіо Діонізі продовжили домінувати, що вилилось у ще один гол з кутового – це Кірікеш зіграв на добиванні після того, як Фраттезі пробив головою у поперечку. Влад забив вперше у сезоні, однак взяття воріт скасували через досить сумнівну гру рукою.

Тим не менш, на 75-й хвилині гості таки дотиснули Болонью: голкіпер вибив простріл з правого краю штрафного, а Берарді, підхопивши відскок, наважився на удар в падінні через себе – 0:2! На 80-й же Скамакка вийшов віч-на-віч і легко переграв Фабіанскі, закривши інтригу в зустрічі. 0:3! Болонья відіграла один гол з пенальті на 90+1-й хвилині, однак від поразки в останньому домашньому матчі сезону він вже не міг врятувати.

Перемога Наполі у матчі з Дженоа гарантувала партенопейцям третю сходинку, про яку так мріє президент клубу Ауреліо Де Лаурентіс. Натомість екс-команду Андрія Шевченка такий розклад не влаштовував – їм самими треба було набирати три очки, аби покинути зону вильоту. Дженоа могла забивати вже на початку, коли Єбоа завдав гарматного пострілу по воротах – м'яч зачепив верхню частину поперечини. Господарі перехопили ініціативу і в середині тайму вийшли вперед – Осімхен головою переправив сферу у нижній кут після навісу.

По перерві Наполі закріпив успіх, правда з другого разу. Отримавши право на одинадцятиметровий, Інсіньє влучив у стійку, однак арбітр зафіксував порушення правил і змусив Лоренцо перебити. Друга спроба виявилась результативною. Наприкінці матчу Лоботка зняв всі питання щодо переможця, а Дженоа наступний сезон розпочне у Серії Б.

Інтер після тріумфу Мілана над Аталантою відстав від першої позиції на 5 очок, тож у виїзному поєдинку проти Кальярі "россонері" влаштовувала тільки перемога. Втім, зустріч очікувалась дуже непроста, адже сардинці йшли у зоні вильоту всього у двох очках від рятівної 17-ї позиції. І це за два тури до кінця. Звісно ж, господарі мали впертись.

Втім, міланці забили вже на 11-й хвилині зусиллями Шкріньяра. Цей гол не зарахували через офсайд, однак на 25-й Інтер відкрив рахунок чисто – це Дарміан точним ударом головою замкнув подачу Перішіча з лівого флангу на дальню стійку. 0:1! Перед свистком на перерву Лаутаро Мартінес міг і 0:2 оформити, але м'яч після його пострілу з лінії карного майданчика влучив у штангу.

Всього через 5 хвилин після старту другого тайму аргентинець таки відзначився забитим м'ячем, прийнявши довге закидання від Барелли, поставивши корпус Альтаре й пробивши повз голкіпера у ближній кут. 0:2! Втім, Кальярі не здався, відквитавши один гол на 53-й хвилині – це Лікоянніс бахнув з дальньої дистанції під праву стійку! 1:2. Острів'яни повернулися у гру.

Господарі звели поєдинок до в'язкої боротьби, виглядаючи в атаці навіть активніше за Інтер, однак різниця в класі далася взнаки. Кальярі так і не зміг зрівняти рахунок, а Лаутаро Мартінес в контратаці 2-в-2 на 84-й хвилині прийняв пас від Гальярдіні й перекинув голкіпера – 1:3. Це був останній гол. "Нерадзуррі" святкують перемогу й продовжують боротьбу за чемпіонство, відстаючи від Мілана на два очки за тур до кінця сезону.

Рома у матчі з півсотнею ударів не обіграла Венецію, Коваленко заробив пенальті і допоміг Спеції залишитися в Серії А