УКР РУС

Фіорентина розгромила Беневенто завдяки історичному хет-трику Влаховіча, Сассуоло переміг Верону у грі з п'ятьма голами

13 березня 2021 Читать на русском

В рамках 27-го туру Серії було проведено три матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2020/21, 27-й тур

Сассуоло – Верона – 3:2

Голи: Локателлі, 4, Джурічіч, 51, Траоре, 81 – Лазовіч, 43, Дімарко, 79

Беневенто – Фіорентина – 1:4

Голи: Іоніце, 56 – Влаховіч, 8, 26, 46, Ейссерік, 75

Дженоа – Удінезе – 1:1

Голи: Пандев, 8 – Де Пауль, 30 (пен)

Програму дня в Італії відкривав поєдинок між середняками – Сассуоло приймав Верону. Господарі вийшли вперед вже на 4-й хвилині зусиллями Локателлі, якому вдався шикарний постріл з меж півкола. Таким чином, Мануель став наймолодшим футболістом у поточному розіграші Серії А, якому вдалося взяти участь у 4+ голах.

Роналду по-філософськи сприйняв виліт Ювентуса з ЛЧ і вже поставив нові цілі

Гості зрівняли перед самою перервою внаслідок прострілу на лівий край штрафного, звідки пробив Лазовіч. Йому асистував Фараоні, який провів шосту гольову передачу в сезоні. Чотири з них Давіде організував у новому році – у 2021-му серед захисників Європи тільки Борна Соса зі Штутгарта віддав більше асистів.

Сассуоло відновив свою перевагу за п'ять хвилин по перерві завдяки відскоку на Джурічіча та його точному удару в дальній нижній кут метрів з семи. Верона, однак, знову відігралася – на 79-й хвилині з навісу Лазовіча точно пробив Дімарко. Втім, останнє слово залишилось за господарями: вже на 81-й хвилині після кутового сталася метушня, у якій Траоре отримав відскок та вистрілив під праву стійку – 3:2! Саме з цим рахунком матч і добіг кінця.

Беневенто у рідних стінах зустрічався з Фіорентиною, намагаючись перервати 10-матчеву безвиграшну серію. "Фіалки" не знали перемог у трьох останніх поєдинках, але цього разу налаштувалися, як слід – вже на 8-й хвилині Влаховіч вивів гостей вперед, пробивши з центру штрафного після передачі з лівого флангу. На 26-й він оформив дубль, розстрілявши ворота внаслідок подачі з глибини та вдалого відскоку, а вже у компенсований час Душан довів справу до хет-трику. Серб прийняв винос від голкіпера, протягнув м'яч до півкола й красиво закрутив його у ліву дев'ятку – 0:3!

Таким чином, Влаховіч став четвертим футболістом, який народився не раніше 2000 року й забив у поточному сезоні 10+ голів в топ-5 чемпіонатах. Крім Душана, таким показником можуть похизуватися Мойзе Кін, Ерлінг Холанд та Амін Гуйрі. До того ж, Влаховіч став першим з 1964 року футболістом Фіорентини, якому вдалося забити три голи у першому таймі матчу Серії А.

На старті другого тайму Іоніце точним ударом головою після кутового розмочив рахунок. Втім, останнє слово у зустрічі залишилось за Фіорентиною: на 75-й хвилині Рібері розігнав контратаку й викотив пас на правий край штрафного, а Ейссерік ефектно перекинув голкіпера – 1:4! Саме з цим рахунком матч і завершився.

Удінезе завітав у гості до Дженоа. У першому таймі команди обмінялися голами. У "грифонів" на 8-й хвилині відзначився Пандев, а у фріульців одинадцятиметровий, призначений за фол Крішито у штрафному майданчику, впевнено реалізував Де Пауль.

Після перерви темп гри значно сповільнився – жоден з суперників не бажав ризикувати крихкою рівновагою. Зрештою, обидві команди відсиділись у захисті й матч так і добіг кінця із нічийним рахунком.

Аталанта здолала Спецію та піднялася в зону ЛЧ – Маліновський організував гольову атаку, Коваленко знову без дебюту