УКР РУС

Наполі поступився Емполі і погіршив шанси на Скудетто, Салернітана та Дженоа наблизились до виживання в Серії А

24 квітня 2022 Читать на русском

У неділю у 34-му турі Серії А відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2021/22, 34-й тур

Салернітана – Фіорентина – 2:1

Голи: Джуріч, 9, Бонаццолі, 79 – Сапонара, 64

Болонья – Удінезе – 2:2

Голи: Хікі, 6, Сансоне, 59 – Удогі, 25, Саксесс, 46

Емполі – Наполі – 3:2

Голи: Хендерсон, 80, Пінамонті, 83, 88 – Мертенс, 44, Інсіньє, 53

Дженоа – Кальярі – 1:0

Гол: Бадель, 89

Аталанта обіграла Венецію, Коваленко не врятував Спецію від поразки в Турині, Сампдорія не втримала перемогу над Вероною

Програму дня в Італії відкривав матч у Салерно між Салернітаною та Фіорентиною. Перемога була важливою для обох колективів – "фіалки" піднялись би у зону ЛЄ, а салернці отримали шанс наблизитись до рятівної 17-ї позиції на відстань трьох балів. Осічка могла завершитись катастрофою для господарів, адже 17-ту позицію посідає Кальярі, а Дженоа йде позаду Салернітани за рівності очок – і сьогодні конкуренти проводили особисту зустріч.

Салернітана так сильно налаштувалася, що відкрила рахунок вже на 9-й хвилині зусиллями Джуріча, якому вдалося замкнути подачу з кутового. Його гол залишався єдиним до середини другого тайму, причому підопічні Давіде Ніколи грали на рівних – а то і гостріше за флорентійців. Втім, на 64-й хвилині вони пропустили внаслідок точного кросу від Одріосоли, після якого Сапонара пробив під ліву стійку. 1:1! Здавалося, що Салернітані кінець.

Втім, Фіорентина не пішла дотискати суперника. Ба більше – на 70-й хвилині Джурічіч забив другий гол у ворота "фіалок", але його скасували через офсайд. Тоді Давіде Нікола провів заміни, випустивши Кастаноса, Бонаццолі й Руджері замість Джурічіча, Дзортеа та Кулібалі. Це було "бінго": на 79-й хвилині Руджері прострілив з лівого флангу, а Бонаццолі завдяки рикошету пробив з центру штрафного – 2:1! Його гол і вирішив долю зустрічі. Салернітана втримала перемогу й наблизилась до 17-ї позиції на дистанцію в три очки!

Болонья та Удінезе підійшли до поєдинку з виконаними на сезон завданнями, однак матч видався більш ніж бойовим. Господарі вийшли вперед вже на початку зустрічі, однак ще до середини тайму пропустили. За трохи Болонья забила вдруге, але арбітр зафіксував положення поза грою і взяття воріт скасував. Одразу по перерві "б'янконері" вирвались вперед, але не втримали перевагу і знову пропустили. Цей гол став останнім у поєдинку.

У ще одному матчі Емполі несподівано здолав Наполі. Команда Спалетті відчайдушно бореться за чемпіонство. Партенопейці, сподіваючись на помилки конкурентів, були зобов'язані брати три очки у кожному з матчів, що залишились. Наприкінці першого тайму Мертенс вивів гостей вперед, а по перерві Інсіньє подвоїв і вболівальникам Наполі відлягло. Однак згодом Сансоне рахунок скоротив, а наприкінці матчу Пінамонті оформив дубль, чим повністю шокував Наполі. Оговтатись неаполітанцям так і не вдалось.

Дженоа у рідних стінах приймав Кальярі. Перемога була важливою для обох колективів, адже вони боролися за виживання. Внаслідок тріумфу Салернітани "грифони" відстали від неї на 3 очки, а відрив сардинців від зони вильоту (і від Салернітани) став таким же. Права на поразку вони практично не мали.

Зустріч виявилась дуже рівною. Команди завдали майже рівну кількість ударів як загалом, так і в площину, хоча за показником очікуваних голів Кальярі був дещо кращим. В цілому, все йшло до нульової нічиєї, однак на 89-й хвилині господарі несподівано забили гол – це Бадель пробив з центру карного майданчика після серії рикошетів та вдалих підбирань з боку генуезців. 1:0! Саме з цим рахунком матч і добіг кінця. Дженоа продовжує боротьбу за Серію А.

Інтер у чемпіонському стилі здолав Рому й випередив Мілан на вершині Серії А