УКР РУС

Рома – Інтер: нове обличчя Фонсеки, камбек "нерадзуррі" з 20 хвилинами пекла та жахливий фінальний акорд Конте

10 січня 2021 Читать на русском

Міланці на виїзді втратили перемогу над римлянами (2:2) в центральному матчі 17 туру Серії А. Огляд поєдинку Рома – Інтер читайте на "Футбол 24".

Паулу Фонсека та Антоніо Конте зійшлися в битві за проміжне друге місце. Рома у попередніх матчах стабільно набирала очки з середняками та давно не програвала вдома. Інтер на тижні втратив переможну серію, поступившись Сампдорії. "Нерадзуррі" дуже бракувало Лукаку, який зміг вийти лише на заміну. Сьогодні бельгійський монстр був у строю з перших хвилин.

Беневенто – Аталанта: Маліновський добиває знаменитого чемпіона та асистує на шедевр, але опинився в тіні супергероя

У дебюті зустрічі команди почергово володіли м'ячем без просування вперед. Перші моменти створив Інтер, але в обох епізодах Рому врятував голкіпер. Пау Лопес спершу парирував постріл Лаутаро з гострого кута, а потім витягнув м'яч з-під поперечини після удару Лукаку впритул. Щоправда, іспанець дуже швидко "реабілітувався" за сейви грубою помилкою, яка подарувала шанс Лукаку (удар заблокував Смоллінг).

А відкрила рахунок Рома – вже у фірмовому стилі, після швидкої атаки. Верету класно обікрав Бареллу, Джеко протягнув м'яч до штрафного і знайшов пасом Мхітаряна, а Генріх в дотик відпасував на Пеллегріні – рикошет дезорієнтував голкіпера. Інтер відразу міг пропустити й другий гол, якби Хандановіч не зреагував на гармату Верету.

Рома віддала м'яч супернику і сіла в позиційну оборону, відповідаючи при цьому контратаками. Гості нібито володіли ініціативою та територією, але атакували без гостроти. Удари Відаля, Лукаку та Лаутаро були дуже неточними. Під завісу першого тайму Мартінес все ж вирвався сам на сам з голкіпером і забив, однак арбітри зафіксували метровий офсайд.

Зі стартом другого тайму Інтер почав рвати римську оборону та господарювати в чужому штрафному. В центрі уваги був, звичайно ж, Лукаку. Ромелу і сам бив, і партнерам моменти створював. Бельгієць викотив на ворота Лаутаро, однак аргентинець програв чергову дуель голкіперу Роми.

А от після кутового Пау Лопес вже не міг врятувати господарів – Шкріняр ідеально замкнув подачу Брозовіча та зрівняв рахунок. Ще через декілька хвилин Інтер вийшов вперед завдяки Хакімі. Для початку Ашраф пристрілявся в руки воротарю, а вже в наступному епізоді невідпорно пробив лівою (!) під поперечину. У марокканця вже 6 голів у Серії А!

Рома спробувала відігратися, але удари Мхітаряна летіли повз ворота, а з пострілами Карсдорпа, Крістанте та Манчіні впорався Хандановіч. Заміни Фонсеки створили певний ефект – вдалося затиснути Інтер біля його воріт. На останніх хвилинах Манчіні відгукнувся на подачу в штрафний, виграв другий поверх і переправив м'яч у сітку! Нічия!

Римляни набрали 34 очки та залишилися на третьому місці. Інтер з 37 балами йде другим, але відпускає Мілан у відрив – "нерадзуррі" мають вже мінус 3 від лідера Серії А.

Фонсека витискає з Роми максимум – керівництво "вовків" не повинне шкодувати грошей на амбіції екс-наставника Шахтаря

Фонсека вже не той, яким ми знали його в Шахтарі

Португалець в Римі відійшов від догматичного бажання володіти м'ячем, домінувати та будувати затяжні атаки. У цьому сезоні тренер поставив "вовкам" вертикальний футбол. Рома менше контролює м'яч, більше сидить в обороні, але знаходить вигідні моменти для реактивних випадів. Працює це все дуже добре – команда Фонсеки найкраща в Серії за ударами після контратак і найкраща в Європі за якістю створених моментів.

У першому таймі проти Інтера легко впізнавалася нова Рома, яка не бореться за володіння, але карає суперника за обрізки небезпечними атаками. Римляни грамотно вибігали на чужу половину, де часто мали кількісну перевагу проти захисників "нерадзуррі". Перший гол народився зі схожої ситуації.

Зазвичай першу скрипку в Ромі грає Генріх Мхітарян. Сьогодні вірменин розігнав пару атак чудовими пасами в темп, поповнив свій доробок результативною передачею та закріпився в статусі найкращого асистента Серії А (8). Однак загалом Мікі провів далеко не найкращий свій матч: програв багато боротьби, в кількох епізодах не добіг, в кількох втратив м'яч.

Інтер змолов Рому за 20 хвилин, а потім Конте все зламав

На другу половину зустрічі міланці змінили структуру пресингу та розіграшу м'яча. Наприклад, гості стягували суперника на лівий фланг, після чого користувалися вільними зонами в центрі поля. За таких умов на протилежній бровці більше свободи отримував Хакімі. Як наслідок – марокканець створив два хороші шанси та забив. Завдяки агресії Лукаку та Лаутаро у стартові 20 хвилин другого тайму Роми просто не було видно на полі. Господарям влаштували пекло.

Типовий Інтер останніх місяців: погана гра до перерви та якісний перфоманс після... Так здавалося. Однак потім у "нерадзуррі" все зламалося. Повівши в рахунку, команда зупинилася і віддала м'яч Ромі. Жахливе рішення. Фонсека слабко грає з топ-командами через відмову від високого пресингу. А тут Інтер сам подарував м'яч і осів по периметру штрафного майданчика.

Заміни Антоніо Конте лише погіршили ситуацію. Знявши Лаутаро та Хакімі (вийшли Перішіч і Коларов), алленаторе позбавив команду можливостей відповідати контратаками. Інтер сів низьким блоком в 5-4-1 і дозволив Ромі взагалі не думати про власні ворота. Господарі створювали напівмоменти, а гості просто терпіли, чекаючи фінального свистка. Не дотерпіли. І відпустили в таблиці Мілан.