УКР РУС

Реал влаштує масовий розпродаж заради нових "галактікос" – 8 недоторканих, жорстка позиція Рамоса і майбутнє Луніна

16 квітня 2021 Читать на русском

Флорентіно Перес хоче побудувати новий дрім-тім з двома суперзірками. Відразу 9 гравців ризикують покинути королівський клуб.

Мадрид продовжує боротьбу на два фронти за 6 тижнів до завершення сезону. Після ганебної поразки від Алькояно в Кубку Іспанії (20 січня) Зізу домігся шаленого прогресу. "Бланкос" відіграли у Атлетіко 9 очок, розібравшись, зокрема, з потужною у 2021-му Барсою, пробилися до півфіналу свого фетиш-турніру – ЛЧ. У таборі чемпіонів Іспанії буквально марять "золотим дублем", який підкорювався мадридському клубу лише тричі за всю історію (1956/57, 1957/58, 2016/17). Якраз нинішній кістяк команди повторив те останнє досягнення 60-річної давності, однак Переса влаштовує далеко не все. Ба більше, президент запланував суттєву перебудову складу незалежно від майбутніх результатів. Планку піднято дуже високо – спортивний проект повинен відповідати рівню модернізованого Бернабеу.

Бензема та Реал домовились щодо продовження співпраці

Першою ластівкою оновленого Мадрида стане 28-річний універсал мюнхенської Баварії Девід Алаба, пише Marca. Попри безкінечні спекуляції європейських ЗМІ щодо переходу австрійця, провідне спортивне видання Іспанії запевняє, що Флорентіно закрив цю угоду ще 18 січня. За умовами 5-річного контракту Алаба отримуватиме приблизно 10 мільйонів євро. Проте основною метою "бланкос" залишається трансфер нападника світового рівня. І саме тут розпочинається найцікавіше. Річ у тім, що Перес прагне запросити не одного, а відразу двох "галактікос" – Мбаппе і Холанда.

Так, Реал має чимало боргів (понад 500 млн євро) і проводить дорожезну реконструкцію стадіону, але до біса ефективний кошторис все ж дозволяє запросити кількох топових гравців. По-перше, свіжо переобраний Перес давненько не витрачався на трансферному ринку, провальний перехід Азара у 2019-му за 130 млн євро був останньою великою угодою Фло. По-друге, будівництво Бернабеу ведеться завдяки вигідному кредиту на 30 років. Тобто, кожні 12 місяців треба повертати 29 мільйонів – не так вже й багато навіть у пандемію.

Флорентіно готовий серйозно розкошелитись, якщо ПСЖ і Борусія поступляться власними амбіціями. З обома футболістами вже начебто досягнуто усної домовленості. Мбаппе максимально затягує процес перемовин з шейхами щодо продовження контракту, а Холанд усіляко намагається вирватись з Дортмунда. Нещодавнє турне Райоли – очевидне підтвердження намірів 20-річного снайпера. Щоправда, мадридці рахують кожну копійку. Оскільки обидві операції потягнуть на добрі 300 мільйонів, як Мбаппе, так і Холанду доведеться жертвувати грошима. Француз, який зараз отримує 30 млн євро чистими, втратив би майже третину доходів після зміни прописки, натомість норвежцю ніхто не обіцяє анонсованих пресою 25, максимум – 15.

Масштабна чистка першої команди може суттєво наблизити еру "галактікос" 3.0. До "чорного списку" потрапили відразу 9 гравців, і це лише початок. Бейл, Марсело, Іско, Одріосола, Маріано та Йовіч – перші кандидати "на вихід" за співвідношенням користь-зарплата. Крім цього, "бланкос" готові вислухати пропозиції щодо Майораля, Вальєхо та резервного кіпера Альтубе. Нашого Андрія Луніна у цьому переліку немає. Українцеві, нагадаємо, залишають право вибору – чергова оренда або роль дублера Тібо Куртуа.

Реал досі чекає на остаточне рішення Серхіо Рамоса. За інформацією ведучого El Chiringuito Жозепа Педрерола, 35-річний капітан взагалі не спілкується з президентом після січневого ультиматуму. "Якщо не приймеш наші умови, будуватимемо команду без тебе", – сказав Флорентіно. "Гаразд, спробуйте", – лаконічно відповів центрбек. З огляду на заробітки Серхіо (40 мільйонів з урахуванням податків) його відхід був би корисним для "королів" у фінансовому плані. Як і трансфер Варана! Француз зволікає з пролонгацією контракту, а клуб тихенько вивчає різні варіанти, з МЮ на поул-позишн. Ще одна жертва майбутньої революції – Лукас Васкес. Іспанський "пожежник", швидше за все, покине Мадрид влітку. Зізу не бачить його у складі після повернення травмованого Карвахаля.

Лише 8 футболістів можуть почуватися у безпеці, зазначає Marca. Куртуа, Каземіро, Кроос, Бензема, Вальверде та Вінісіус – це фундаментальні виконавці в оновленому проекті. А ось ставка на Родріго та Едегора трохи дивує. Обоє отримають черговий кредит довіри попри кілька змарнованих раніше шансів. Цікаво, що тренер не в захваті від камбеку вічно перспективного норвежця, однак Флорентіно палко захищає свого протеже. Зрештою, ще невідомо, чи залишиться сам Зізу... Спекотне трансферне літо на Бернабеу – гарантовано.

Гонитва за минулим: чому Реалу не варто повертати Роналду?