УКР РУС

Реал Сосьєдад розгромив Кадіс, Вільяреал розбив Райо Вальєкано – боротьба за єврокубки в Ла Лізі триває

12 травня 2022 Читать на русском

В рамках мідвіку в іспанській Ла Лізі провели кілька матчів 36-го туру. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2021/22, 36-й тур

Реал Сосьєдад – Кадіс – 3:0

Голи: Сьорлот, 19, Янузай, 53 (пен), Порту, 90+6 (пен)

Райо Вальєкано – Вільяреал – 1:5

Голи: Гвардіола, 21 – Педраса, 3, 89, Фойт, 27, Алькасер, 38, Пау Торрес, 45+2

Сосьєдад у рідних стінах приймав Кадіс, намагаючись втримати свої позиції у зоні Ліги Європи й перервати безвиграшну серію – вона досягла чотирьох матчів. "Жовтій субмарині", своєю чергою, важливим є кожне очко, адже команда бореться за виживання, хоча у випадку поразки "підводники" все одно залишалися над зоною вильоту. Басків же підтискав Вільяреал і важкий календар в останніх турах (Вільяреал, Атлетіко). Висока мотивація вилилась у перемогу підопічних Іманола Альгуасіля.

Атлетіко здолав Ельче і потіснив Севілью з третьої сходинки – нервіонці ризикують пролетіти повз Лігу чемпіонів

В першому таймі "чурі-урдін" домінували, відкривши рахунок на 19-й хвилині внаслідок проникної передачі Давіда Сілви на лівий край карного майданчика – Сьорлот завершив її ударом поміж ніг Ледесмі. По перерві ж ініціативу захопив Кадіс, однак це вже не мало особливого значення через ранній другий пропущений гол – господарі на 53-й хвилині заробили пенальті, який реалізував Янузай. 2:0! У компенсований час баски ще й добили суперника пенальті у виконанні Порту. 3:0! Сосьєдад святкує перемогу й зберігає гандикап у три очки від сьомого місця.

В іншому матчі невмотивований Райо Вальєкано приймав Вільяреал, який ще претендує на місце в Лізі Європи. Дуже швидко підопічні Емері вийшли вперед – Педраса замкнув подачу Парехо. Перший же удар у поєдинку став результативним. На 21-й хвилині Серхі Гвардіола забив у відповідь і зрівняв рахунок. Спершу форвард не влучив по м'ячу, але виправився і з другої спроби таки пробив повз Рульї.

Вільяреал знову вийшов уперед на 27-й хвилині. Фойт з меж воротарського головою спрямував м'яч у сітку. Згодом забив і Пако Алькасер – три голи "субмарини" з трьох ударів у площину. Перший м'яч у чемпіонаті для досвідченого екс-нападника Барселони і збірної Іспанії. У компенсований до першого тайму час автором забитого м'яча став ще й Пау Торрес, який замкнув навіс Парехо.

Після такого насиченого першого тайму друга половина гри була не такою яскравою. Лише на 60-й хвилині Фран Гарсія скоротив відставання Райо, але після тривалого перегляду відеоповтору взяття воріт скасували. Натомість наприкінці гри Педраса оформив дубль і встановив остаточний результат – 1:5.

Вільяреал набрав 56 очок і зберіг 7 місце, практично забезпечивши собі путівку в Лігу конференцій. Від зони Ліги Європи команду Емері відділяють 3 пункти. Райо перервав 4-матчеву безпрограшну серію і залишився на 12-й позиції – 42 бали.

Вільяреал влаштовує найбільшу реконструкцію свого стадіону: ефектний проєкт до 100-річчя