УКР РУС

Реал підготував велику чистку і рекордні 540 мільйонів на галактичні трансфери – свіжі новини для Луніна

3 травня 2019 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Реал Мадрид готує влітку 2019-го року чистку і кадрову революцію. Столичне видання AS розкриває суми, які керівництво "королівського" клубу готове заплатити за 5-х зірок з топ-чемпіонатів Європи.

Флорентіно Перес уже заплатив 50 мільйонів євро за центрального захисника Порту Едера Мілітао, але цим справа не обмежиться. Катастрофічне для Реала завершення поточного сезону, коли стара гвардія зливає матчі відвертим аутсайдерам у чемпіонаті Іспанії, а честь Мадрида по-справжньому захищає 1-2 людини, привела до відповідних наслідків. Зінедін Зідан сів за стіл з босами клубних кабінетів та визначив 5 головних трансферних цілей на літо 2019.

Позицію центрфорварда має зміцнити Лука Йовіч – суперник збірної України, за якого раніше планували заплатити дещо більше. Тепер же вартість його придбання оцінюють у 60 мільйонів євро. За нападника збірної Сербії та німецького Айнтрахта доведеться поборотись з Барселоною, однак "бланкос" сподіваються, що це ще буде їхній найдешевший трансфер літа.

"Зідан – відставка, або продаж до 12 гравців Реала": іспанські ЗМІ віщують "фестиваль жертв" після конфузу

Водночас усі усвідомлюють, що найважчим і найкоштовнішим буде підписання Поля Погба. Манчестер Юнайтед вимагатиме за свого 26-річного центрального хавбека приблизно 150 мільйонів євро. Marca стверджує, що питання трансферу цього француза поділило головного тренера та президента. Зінедін Зідан наполягає на придбанні Погба. Флорентіно Перес має сумніви через захмарні апетити самого гравця та його клубу. До вартості трансферу сміливо можна додати ще зарплатні витрати на 50 мільйонів. Керівництво Мадрида очікує, що Поль повинен піти на значне скорочення зарплатні, яку отримує в МЮ (18 млн євро), адже такі гроші зарезервовані лише для Неймара або Мбаппе.

Як альтернативу французу Перес пропонує Зідану гравця Аякса Донні ван де Беека, якого оцінюють у 60 мільйонів. Не дуже легше буде ще з одним грандом АПЛ – Челсі проситиме за 28-річного Едена Азара аж 140 мільйонів, хоча контракт бельгійця чинний лише до 2020-го року. Реал готовий розщедритись на 112, але жахливі результати наприкінці поточного сезону можуть змусити його підняти ставки. Провідні іспанські ЗМІ рапортують, що на відміну від перемовин щодо Погба, питання переходу бронзового призера ЧС-2018 зрушило з місця. Більше того, Реал хотів би представити Азара уже в травні, коли завершиться сезон для Челсі.

Півзахисник збірної Данії Крістіан Еріксен належить іншому лондонському клубові ще також приблизно рік. Однак Тоттенхем Леві – дуже важкий переговорник для будь-кого. "Шпори" очікують продати 27-річного данця за 100 млн євро, проте Реал не бажає переходити 85-мільйонну межу, адже не вважає Еріксена гравцем такого ж класу, що Азар. Утім, якщо Крістіан зможе вивести Тоттенхем у фінал Ліги чемпіонів, думка мадридських босів може змінитись.

Нарешті Мадрид готовий переманити дует з Ліона. Доведеться заплатити аж 80 мільйонів євро за 22-річного Танге Ндомбеле. Опорник Ліона може додати могутності команді в зоні, яка частенько підводила "вершкових". Крім цього, він здатен закрити позицію правого та атакувального півзахисника, а його 3 голи та 15 асистів за останні 2 сезони говорять про універсальність гравця. А ще Зідан просить підписати лівого захисника Ферлана Менді, який може обійтись у 35-40 млн євро.

Додамо, що разом з вартістю Мілітао, який прибуде в Реал лише влітку, це трансферне вікно ризикує потягнути на рекордні 540 мільйонів євро. Відтак потрібно буде когось і продавати. Після програного матчу з борцем за виживання (Райо Вальєкано) Зідан був дуже розлючений ставленням своїх підопічних і кричав щось на кшталт: "Ми зіграли не матч, а лайно. Ви повинні захищати цю футболку до кінця, а не виходити без бажання". Його оточення вважає, що це була одна з найгірших ночей у кар'єрі Зізу.

Іспанські ЗМІ навіть почали говорити про те, що француз готовий вказати на двері відразу 7-м гравцям основи у тій зустрічі. Льоренте, Себальйос, Вальєхо, Бейл і Маріано Діас розчарували 46-річного наставника остаточно. Марсело і Лука Модріч опинились під серйозним питанням. Зідан залишився задоволений лише голкіпером Куртуа, захисниками Вараном і Карвахалем та півзахисником Кроосом. Ось практично й усі гравці (є ще Бензема, який тягнув на собі команду в останні тижні, але травмувався), які однозначно входять у плани головного тренера Реала.

Не проходять кастинг Зізу ще кілька виконавців. Кейлор Навас не може розраховувати на щось більше, ніж роль запасного голкіпера, тому сам планує піти. Це, вочевидь, наблизить Луніна, який непогано себе зарекомендував у своїх рідкісних матчах в Іспанії, до головної команди. Принаймні таким є план керівництва "вершкових": український воротар має серйозні шанси повернутись у Реал з оренди та посісти місце другого після Куртуа голкіпера з перспективами отримувати більше ігрової практики, ніж має зараз у Леганесі. Більше того, Тібо хоче повернути собі 13-й номер, тож Андрій має нагоду отримати светр із символічним №1, який дає певний статус у команді.

Позиції Лукаса Васкеса, Іско та Серхіо Регілона також можуть серйозно похитнутись з новим галактичним поповненням. Мадрид повинен буде витратити цього літа більше, ніж за 5 останніх років (453 мільйони євро на 23-х гравців). Реал назбирав наразі 150 мільйонів євро, ще приблизно 100 щороку приноситиме спонсорська угода з Adidas. Решту Перес планує виручити з трансферів.

Якщо Баварія не викупить Хамеса Родрігеса за 42 млн, тоді клуб продасть колумбійця комусь іншому – Зідан не розраховує на нього, хоча сам гравець не проти повернутись. Бейл і ще один орендований Ковачіч мали б принести клубу додатково понад 100 мільйонів, хоча на того ж Гарета поки не видно особливих покупців. З великою імовірністю і цих грошей не вистачить, тому Флорентіно доведеться брати кредит на завершення головних угод трансферного вікна. А попереду ж ще один рік, коли можна буде нарешті втілити свою давню мрію про Неймара...

Реал має шанс підписати Неймара та Мбаппе – подвійна бомба імені ПСЖ 2020, новий суперпроект і... трохи економії