УКР РУС

Реал здолав Сельту в першому матчі після повернення Зідана – протеже француза виправдали його довіру

16 березня 2019 Читать на русском

Мадридський Реал здолав Сельту в рамках 28 туру іспанської Прімери. Результат і огляд матчу читайте на "Футбол 24".

На початку тижня Зінедін Зідан вдруге очолив мадридський Реал. Хулен Лопетегі та Сантьяго Соларі розчарували Флорентіно Переса, тому президент королівського клубу знову запросив французького фахівця, прийнявши всі його вимоги. Старий-новий тренер у першому ж матчі проти Сельти чітко заявив про своє повернення – Кейлор Навас, Марсело та Іско після немилості від попереднього наставника повернулися в стартовий склад.

Зідан та воротарське питання Реала: нова битва між Навасом і Куртуа як попереджувальний сигнал для Луніна

За перші 20 хвилин всі троє протеже Зідана побували в центрі уваги. Марсело небезпечно прострілював зліва, Іско бив з перспективної позиції в чужому штрафному майданчику. Реал трішки більше володів м'ячем, але Сельта нічим не поступалася та відповідала хорошими шансами Максі Гомеса. Форвард гостей головою замикав подачу з правого флангу – Навас витягнув м'яч з-під поперечини та довів, що перебуває у хорошій формі.

Господарі загострювали не надто часто, вони не могли пройти дві лінії оборони галісійців. Загрожувати доводилося дальнім пострілам: Тоні Кроос послав м'яч у кількох сантиметрах над воротами, а з підступним ударом Марсело впорався голкіпер. Гарет Бейл після активності Асенсіо розстрілював Рубена Бланко впритул – задзвеніла поперечина, а Серхіо Рамос дивом не влучив у площину, замикаючи подачу з кутового.

Наприкінці першого тайму Реал претендував на пенальті за фол проти Марко Асенсіо, проте арбітр не поставив 11-метровий. А через деякий час він не зарахував гол "вершкових" – цілком справедливо, адже Бейл перед гольовим пасом ліктем заїхав по обличчю гравця Сельти. Друга половина зустрічі розпочалася з атак Реала, знову активністю відзначалися Марсело, Іско та Бейл, однак всі їхні спроби завершувалися заблокованими ударами.

На 56-й хвилині Реал нарешті забив. Після кутового від Тоні Крооса м'яч відскочив за межі штрафного майданчика до Луки Модріча. Голкіпер Сельти не впорався з ударом хорвата, але Рубена Бланко дезорієнтував Рафаель Варан, який стояв перед воротарем в офсайді. Рефері скористався VAR і очікувано скасував взяття воріт.

Реал – Сельта – 2:0– відео голів та огляд матчу

Пройшло ще трішки часу – і "вершкові" ще раз відправили м'яч у сітку гостей. Гол зробив Марко Асенсіо, який проскочив повз кількох суперників і видав ідеальний пас на хід Каріму Бензема – француз результативно прострілив на Іско. Були питання щодо можливого офсайду в Бензема, однак цього разу VAR допоміг арбітру зарахувати законний гол.

Сельта відповіла на це все ударом Буфаля, а Реал продовжив створювати моменти на іншому кінці поля. Часто загострював Асенсіо, дуже хотіли забити Бейл та Бензема. На заваді ставав воротар суперника, який тягнув удари нападників. На 77-й хвилині навіть Рубен Бланко не врятував галісійців від другого пропущеного – Бейл з передачі від Марсело все ж досяг свого, загнавши від стійки м'яч у сітку.

На цьому будь-яка інтрига вмерла – Сельта так і не спромоглася показати в другому таймі щось більше за два заблоковані удари. Натомість Реал міг доводити справу до розгрому, якби Асенсіо трішки нижче розрядив гармату. "Вершкові" по перерві відчутно додали та справедливо перемогли суперника в дебютному матчі Зідана. Реал набрав 54 очки та наблизився до другого в турнірній таблиці Атлетіко на відстань 2 пунктів. Сельта з 25 заліковими балами залишилася в зоні вильоту.

Камбек Зідана як початок перебудови Реала: необмежена влада та неочікувана петиція, претенденти на "галактікос" 3.0

Люди Зідана не підвели тренера – він обрав правильний склад

Зінедін Зідан з першого матчу повернув у склад своїх улюбленців – вони віддячили йому хорошою грою. Кейлор Навас з'явився в старті на матч Прімери вперше з січня. Роботи в костаріканця було не багато, але єдиний удар (від Гомеса під поперечину) у площину своїх воріт він витягнув. На той момент на табло були нулі, тому переоцінити важливість сейву важко. Французький коуч знову доводить, що мав рацію – Реалу потрібен був багатомільйонний Куртуа?

Марсело в останні місяці програв конкуренцію Регілону, але не в очах Зідана. Бразилець вийшов проти Сельти на лівому фланзі захисту і не розчарував. Особливо роботою на атаку: другий в матчі за кількістю передач (66), лідер за пасами в останню третину (35), двічі віддавав під удар, 3 спроби дриблінгу завершилися вдало.

Гарет Бейл вперше з листопада провів весь матч Ла Ліги без замін. У підсумку він забив гол і влучив у поперечину. Однак вразив валлієць в першу чергу не цим, а самовідданою роботою на оборону, коли опускався по флангах аж до лінії воріт, відпрацьовуючи за суперниками. Тричі успішно йшов у відбір, виконав два блоки. У його діях помітно було велике бажання. Схоже, Бейл серйозно налаштований переконати Зідана, який за чутками не дуже на нього ставить у майбутньому, у своїй придатності.

Іско чи не найбільше радий звільненню Сантьяго Соларі, який тотально йому не довіряв. Востаннє іспанець вийшов з перших хвилин у чемпіонаті ще при Хулені Лопетегі. Зідан відразу поставив його в старт, а натомість отримав гол, 3 ключові передачі, 97% точності пасів та постійну активність футболіста в атаці.

Варто відзначити і розкішного Марко Асенсіо, який був головним двигуном атак Реала: бив сам (тричі), виводив на удар партнерів (тричі), зробив перший гол, 4 з 4 спроб дриблінгу завершив вдало. Зідан обрав правильний склад. І нехай в першому таймі до гри його підопічних було чимало запитань, але мотивація та бажання тих футболістів, яким він відразу висловив довіру, принесли результат.

Реал підписав найбажанішого тренера світу – питання Луніна, зарплата та умови Зідана, знаки історії