УКР РУС

Кельн ефектним камбеком на останніх хвилинах врятував нічию з Фортуною, РБ Лейпциг знищив Майнц хет-триком Вернера

24 травня 2020 Читать на русском

В рамках 27-го туру чемпіонату Німеччини Майнц зазнав нищівної поразки від РБ Лейпциг, а Кельн зміг врятуватися від поразки у дербі з Фортуною.

Чемпіонат Німеччини 2019/20, 27-й тур

Майнц – РБ Лейпциг – 0:5

Голи: Вернер, 11, 48, 75, Поульсен, 23, Забітцер, 36

Кельн – Фортуна – 2:2

Голи: Модест, 88, Кордоба, 90+1 – Караман, 42, Томмі, 61

РБ Лейпциг після нічиєї у минулому турі не мав права на ще одну осічку, тому до виїзду в Майнц підопічні Юліана Нагельсманна підійшли з особливою мотивацією. Як наслідок, "карнавальники" були знищені за півгодини: вже на 11-й хвилині Вернер точним ударом замкнув простріл Лаймера, на 23-й Поульсен головою прошив голкіпера з метру, а Забітцер на 36-й розстріляв дев'ятку з близької дистанції – 0:3.

Потрійний перфоманс Вернера та успіх компанії у відеоогляді матчу Майнц – РБ Лейпциг

За дві хвилини після старту другого тайму Вернер, за трансфер якого бореться Ліверпуль, оформив дубль, а на 75-й Тімо дійшов і до хет-трику. Цей гол виявився останнім у зустрічі – РБ Лейпциг відсвяткував перемогу з рахунком 0:5 і піднявся на третю сходинку в турнірній таблиці. В активі "биків" 54 залікових бали. Майнц залишається з 27 очками на п'ятнадцятій позиції.

Кельн у рідних стінах приймав принципових суперників із Дюссельдорфа – Фортуну. Перший тайм зустрічі не вражав ні швидкостями, ні гостротою біля чужих воріт, але за чотири хвилини до перерви гостям несподівано вдалося відкрити рахунок завдяки удару Карамана з правого краю штрафного та вдалому рикошету в ближній кут. На відпочинок команди пішли за мінімальної переваги "95-х".

На старті другого тайму "цапи" отримали можливість зрівняти рахунок з пенальті, але удар Ута в лівий кут у блискучому стрибку парирував Кастенмайєр. Фортуна покарала за марнотратство на 61-й хвилині точним ударом Томмі з лівого краю штрафного під дальню стійку – 0:2. Кельн не полишав спроб відігратися, але забив свій перший гол занадто пізно – Модест на 88-й хвилині замкнув подачу Дрекслера з правого флангу. Здавалося, що господарям не врятуватися від поразки однак ще одна подача Дрекслера у компенсований час завершилась точним ударом головою Кордоби! Фінальний свисток зафіксував бойову нічию.

Таким чином, Фортуна набрала 24 очки, залишившись на шістнадцятій позиції, в зоні плей-офф за Бундеслігу. До рятівної п'ятнадцятої сходинки дюссельдорфцям не вистачає трьох залікових балів – на стільки ж відстає від "95-х" бременський Вердер. Кельн, маючи 34 очки в активі, піднявся на десяту позицію в турнірній таблиці.

Баварія розгромила Айнтрахт: неоднозначна перестрілка перед Der Klassiker та австрійська загроза для України перед Євро