УКР РУС

Пятов поділився секретами підготовчого процесу на зборах

29 січня 2020 Читать на русском

Голкіпер збірної України та донецького Шахтаря Андрій Пятов розповів про особливості підготовки до сезону на першому тренувальному зборі у Туреччині.

"На зборах звертаємо увагу на все: на тактику, техніку. Головне зараз – тактично підготуватися до зустрічі з найближчим суперником, та й трохи у фізиці додати завдяки інтенсивним тренуванням. А загалом усе нормально і збори йдуть своєю чергою.

Олексій Шевченко прокоментував першу поразку Шахтаря на зборах

У кожного наставника власне бачення процесу. Ми не бігаємо, кола не намотуємо, вся робота проходить через вправи з м’ячем. Таким є зараз футбол, як і принципи нашого тренерського штабу. Воротарі теж багато тренуються поруч з польовими гравцями, багато працюють ногами. Адже завдання кожного воротаря – грати як останній захисник. Тренери підключають нас до вправ як нейтральних футболістів, граємо у квадрати. Ми провели лише три зустрічі, а планується ще достатньо матчів. На другому зборі, напевно, гратимемо по 90 хвилин. Усе звично: починаємо потроху, пробуємо, відчуваємо гру і під кінець зборів виходимо на свій рівень.

Вакула розповів, що йому найбільше подобається у тренуваннях Шахтаря

Наближається протистояння з Бенфікою в Лізі Європи. Звісно, ми слідкуємо за її виступами, аналізуємо. Сьогодні є багато додатків, де можна завантажити і подивитися ігри, огляди матчів суперника. Гадаю, єдиний плюс Бенфіки у тому, що в них триває чемпіонат, є офіційні зустрічі, а так наші шанси рівні", – цитує Пятова офіційний сайт клубу.

Нагадаємо, перший поєдинок між Шахтарем і Бенфікою у Лізі Європи відбудеться в Харкові 20 лютого о 19:55. Матч-відповідь у Лісабоні – вже через тиждень, 27 лютого, о 22:00.

Шахтар – Пролетер: перша поразка у 2020 році, непереконливі резервісти і проблеми перед Бенфікою