УКР РУС

ПСЖ з гірким присмаком завоював ювілейне чемпіонство Франції – допоміг шедевр Мессі

23 квітня 2022 Читать на русском

ПСЖ розписав нічию з Лансом у 34-му турі Ліги 1. Попри це, підопічні Маурісіо Почеттіно достроково здобули чемпіонський титул.

Ліга 1, 34-й тур

ПСЖ – Ланс – 1:1

Голи: Мессі, 68 – Жан, 88

У попередньому турі парижани мали шанс стати чемпіонами, але Марсель зіпсував їхні плани. 23 квітня в матчі з Лансом все вже було у руках і ногах ПСЖ: здобуває команда бодай одне очко – достроково тріумфує у Лізі 1.

Динамо може зіграти з ПСЖ – Луческу вже розмовляв з Леонардо

Маурісіо Почеттіно виставив максимально бойовий склад із тріо Неймар-Мбаппе-Мессі попереду. Та до екватора першого тайму парижан абсолютно не було видно. Ба більше, Ланс провів кілька небезпечних атак, які завершились ударами.

ПСЖ вочевидь зрозумів, що так чемпіонство не здобудеш і побіг в атаку: Мбаппе тричі стріляв, непогано пробивали Неймар, Мессі й Маркіньойс, а Хакімі взагалі виходив віч-на-віч з кіпером. Все було безрезультатно. Ланс відповідав випадами з дуже небезпечними ударами Фофана.

По перерві Кіліан мав ще одну чудову нагоду забити. Поки "криваво-золоті" готувались до штрафного, Верратті віддав на француза і той вибіг віч-на-віч з Лека. Перший удар відбив кіпер, після другого м'яч мав перетинати лінію воріт, але захисник підстрахував. Кілька хвилин опісля Дансо отримав другу жовту за підкат проти Неймара і залишив Ланс у меншості. Удар Мессі зі штрафного теж парирував Лека.

Та на 68-й Ліонель все ж досягнув свого. Під час затяжної атаки Неймар віддав на аргентинця, а той з-за меж штрафного шедеврально пробив у дальній верхній кут. Ланс відповів голом Корентена Жана на останніх хвилинах. Фінальний свисток зафіксував мирову, яка точно не сподобалась фанатам парижан.

Нічия все одно означає, що ПСЖ достроково став чемпіоном Ліги 1 сезону 2021/22! Це 10-й в історії тріумф парижан на внутрішній арені. Ланс продовжить боротьбу за потрапляння в зону єврокубків. До кінця чемпіонату залишилось 4 тури.

Баварія достроково стала чемпіоном Бундесліги – десятий поспіль титул мюнхенцям подарувала Борусія Д