УКР РУС

Продажу Челсі бути: Абрамович та влада Великобританії знайшли компроміс

18 травня 2022 Читать на русском

Російський бізнесмен та поплічник Путіна Роман Абрамович все ж вирішив не вставляти палки у колеса під час продажу свого футбольного дітища.

Влада Великобританії переживала, що продаж Челсі може зірватись. Абрамович не надавав юридичних гарантій, куди підуть вторговані 2,5 млрд фунтів, хоч раніше запевняв про готовність покрити кредит клубу (1,5 мільярда), а чистий дохід спрямувати у фонд допомоги жертвам війни в Україні.

Тухель – про колапс Челсі через Абрамовича: "Ми почуваємося глядачами"

Зараз, як пише Bloomberg, юристи російського бізнесмена й британська влада знайшли компроміс. Представники Романа переконані, що міністри схвалять угоду щодо продажу Челсі американсько-швейцарському консорціуму.

Зауважимо, "синім" після накладення санкцій на росіянина видали тимчасову ліцензію, яка діє до 31 травня. До цього часу і потрібно позбутись клубу. Зараз нові власники отримають дозвіл на оформлення угоди від АПЛ, а влада видасть нову ліценцію. Відтак, продаж Челсі буде закритий до кінця місяця, а клубу більше не грозитиме ні виключення з АПЛ, ні банкрутство.

Ліверпуль здобув Кубок Англії, здолавши Челсі в серії пенальті – дежавю з попереднього фіналу, травми ван Дейка і Салаха