УКР РУС

Перша ліга: Інгулець став одноосібним лідером, Металіст 1925 увірвався на п'єдестал, Минай сенсаційно програв

24 червня 2020 Читать на русском

Перша ліга повернулася після карантину поєдинками 20-го туру. Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Перша ліга, 20 тур

Інгулець – Гірник-Спорт – 2:1

Голи: Січінава, 21, Мішуренко, 80 – Хомченко, 84

Миколаїв – Прикарпаття – 5:1

Голи: Ковальов, 21, Кравченко, 31, Войцеховський, 35, Кушніренко, 64, Черепущак, 90+2 – Дитко, 42

Кремінь – Минай – 1:0

Гол: Сула, 59

Оболонь – Авангард – 1:1

Голи: Слободян, 82 – Лобов, 28

Нереалізовані пенальті: Нехтій, 48, Собко, 90 (обидва – Авангард)

Металіст 1925 – МФК Металург – 2:0

Голи: Романов, 45+1, Ямполь, 59

Рух оголосив результати повторного тестування на коронавірус – є зміни

Інгулець мав хороші шанси бодай тимчасово вирватися у лідери турнірної таблиці. Для цього команді Сергія Лавриненка на власному полі потрібно було перемагати Гірник-Спорт. Господарі першими забили – Ніка Січінава скористався непорозумінням між захисниками та голкіпером Гірника і відправив м'яч у сітку. На 80-й гості відігралися завдяки голу, який організували Лозовий та Хомченко, але вже через чотири хвилини Мішуренко влучно замкнув навіс із кутового. Фінальний свисток зафіксував перемогу команди з Петрового. Інгулець набрав 40 очок і вийшов на перше місце, однак решта лідерів свої матчі проведуть пізніше.

Миколаїв приймав свого сусіда в таблиці – Прикарпаття. До паузи обидві команди не радували результатами, тому розгромна перемога "корабелів" дещо здивувала. Загалом, для Миколаєва це лише друга перемога за останні 11 офіційних матчів. Серія поразок Прикарпаття продовжилася до п'яти матчів поспіль. Здобуті три очки дозволили Миколаєву обійти свого сьогоднішнього суперника і посісти 11-у сходинку.

УАФ офіційно визначилась із долею сезону Першої та Другої ліг

Минай на виїзді несподівано поступився Кременю, який розташувався у нижній частині турнірної таблиці. Рахунок було відкрито у другому таймі: Бавталовський протягнув м'яч з центра поля та викотив на ударну позицію Сулі, а той точним ударом з меж штрафного майданчика пробив над голкіпером. Ця поразка завадила підопічним Кобіна наздогнати Інгулець та лишила їх четвертими з 37 очками, Кремінь з 19 пунктами залишився тринадцятим.

Оболонь-Бровар несподівано втратила очки в матчі з Авангардом. Гості забили першими – відзначився Лобов. "Пивовари" відігрались наприкінці гри – влучний удар в активі Слободяна. Краматорський клуб мав аж дві прекрасні нагоди здобути перемогу, але Нехтій та Собко не змогли реалізувати пенальті. Через цю нічию Оболонь-Бровар має в активі 38 очок, але поступається Металісту за додатковими показниками.

Три матчі Першої ліги офіційно перенесені – проблеми з коронавірусом виникли ще у двох клубів

Металіст 1925 не зазнав проблем в матчі проти одного з головних аутсайдерів Першої ліги – МФК Металург. Романов відкрив рахунок наприкінці першого тайму, потужно пробивши зі штрафного – голкіпер не впорався з м'ячем, який летів прямо у нього. А на початку другого тайму Ямполь вдало зіграв на добиванні, встановивши остаточний рахунок. Ця перемога дозволила харків'янам піднятись на третє місце у турнірній таблиці з 38 очками – попереду лише Інгулець та Рух.

Рябоконь – в топ-20 "найвідданіших" тренерів світу, найбільший попит мають аргентинські фахівці