УКР РУС

Леванте у матчі з нереалізованим пенальті поступився Мальорці, Валенсія та Кадіс не виявили сильнішого

2 жовтня 2021 Читать на русском

У суботу в рамках 8-го туру іспанської Ла Ліги відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2021/22, 8-й тур

Осасуна – Райо Вальєкано – 1:0

Голи: М. Санчес, 90+1

Мальорка – Леванте – 1:0

Гол: Баба, 75

Нереалізований пенальті: Моралес, 85 (Леванте)

Кадіс – Валенсія – 0:0

"Результат гри з Атлетіко не матиме жодного значення", – Лапорта вже визначився з долею Кумана

Матч між Осасуною та Райо Вальєкано відкривав програму дня в Прімері. На перший погляд, це була непримітна зустріч з іспанського андеграунду, однак насправді памплонці й мадридці претендували на Лігу чемпіонів – перші в разі перемоги наздогнали б Атлетіко, який замикав топ-4, а другим для виходу на четверту сходинку вистачало і нічийного рахунку. В таких умовах матч обіцяв стати дуже цікавим.

Втім, футболісти не виправдали очікування фанатів. За 90 хвилин команди провели по шість ударів, всього два рази влучивши у площину воріт. Гострішою була Осасуна, у якої був один хороший момент – це Кіке увірвався в штрафний і пробив у правий нижній кут. Дмітрієвскі врятував Райо. До завершення основного часу на табло горіли "нулі", вигідні для мадридців, однак піднятись у зону ЛЧ їм не судилося. На 90+1-й хвилині Ману Санчес влетів у карний майданчик і замкнув навіс точним ударом – 1:0! Цей гол виявився переможним для Осасуни.

Мальорка у матчі з Леванте володіла перевагою у всіх компонентах гри, однак ніяк не могла конвертувати це у забиті голи. В середині першого тайму Хорхе Мірамон опинився на газоні у штрафному майданчику господарів після боротьби з захисником, однак арбітр проігнорував епізод і не призначив пенальті.

За п'ятнадцять хвилин до завершення матчу острів'янам вдалось пробити оборону Леванте – після навісу зі штрафного Ідрісу Бебу головою завдав удару повз голкіпера у дальній кут. Була у валенсійців можливість врятувати поєдинок, коли за гру рукою суперника вони отримали право на пенальті наприкінці зустрічі. Однак Хосе Луїсу Моралесу не вистачило майстерності, аби переграти Мануеля Рейну.

Кадіс у рідних стінах приймав Валенсію. "Кажани" з перших хвилин захопили ініціативу у грі, і до перерви зуміли провести кілька дуже небезпечних атак – на жаль для них, суперника щоразу рятував голкіпер. Команди пішли на перерву із нульовим рахунком на табло.

Після перерви гості продовжували тиснути на оборону Кадіса, але забити ніяк не вдавалось. До кінця матчу вони відчайдушно штурмували ворота суперника, однак матч так і добіг кінця із рахунком 0:0.

Золоті 90-ті: Шева проти найкращого захисника Італії, монстри з Балкан роблять Україні боляче, ще 28 фото "старої школи"