УКР РУС

"Не поспішайте списувати Пятова": Маркевич – про велику надію, "футбол Фоменка" і найкращих у складі збірної України

14 жовтня 2020 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" обговорює матч 4-го туру Ліги націй Україна – Іспанія (1:0) із колишнім наставником нашої національної команди.

– Мироне Богдановичу, після 2:9 у попередніх двох матчах ви вірили в те, що Україна обіграє Іспанію?

– Категорично стверджувати, що не вірив, я не можу. Скоріше було відчуття, що не програємо. Вчора надійно зіграли позаду, воротар кілька разів виручив, вдало реалізували момент в атаці.

Україна – Іспанія – 1:0 – відео гола Циганкова та огляд матчу

Та найголовніше, що я б хотів виділити, – з’явилися нові гравці. Це наш основний здобуток. Не варто згадувати, скільки ми пропустили в попередніх матчах. Остання гра вселила велику надію.

– Ставка на "футбол Фоменка" повністю виправдала себе?

– Ця тактика напрошувалася. Зрозуміло, що проти таких топових суперників бігти із відкритим заборолом – недобре. Тож тренерський штаб збірної України чудово виконав свою роботу. Воротар, реалізація і трохи фарту в атаці – це принесло позитивний результат.

– Ви згадали про появу нових гравців у складі збірної. Кого маєте на увазі?

– Бущан, Забарний. Миколенко непогано проявив себе у центрі захисту. Як тут не згадати, що у молодіжній збірній він також виступав на цій позиції. Це додасть тренерському штабу варіативності зі складом. Шапаренко виконав багато чорнової роботи, чого раніше за ним не спостерігалося. Може віддати хороший пас.

Україна – Іспанія: неймовірний Бущан, класна молодь і неоднозначні лідери – оцінки "синьо-жовтим" за тріумф у Лізі націй

Ну й Зубков. Помітно, що виступи за Ференцварош пішли йому на користь, він дуже зріс у професіональному плані. Бо, пригадую, у часи Маріуполя Зубков демонстрував хороший футбол епізодично, лише через матч.

– Зараз все частіше вимагають довірити ворота Бущану, посадивши Пятова у запас…

– Давайте не будемо поспішати. Так, Бущан – молодець, добре відіграв ці матчі, нехай продовжує прогресувати. Але я б не квапився списувати Пятова.

– Ви вже не маєте сумніву, що Україні вдасться зберегти прописку в елітному дивізіоні Ліги націй?

– У цьому не сумніваюся. Добре буде залишитися серед найкращих збірних континенту. Матчі проти них – неоціненний досвід.

Сторінка автора у Facebook

"Гравці Динамо зробили цей матч": Шевченко пробачений, екс-зірка України із шампанським, Іспанію знищують за піжонство