УКР РУС

Навас створює проблеми для Луніна – Реал після підписання топ-новачків планує розпродаж

15 червня 2019 Читать на русском

Реал вже підписав кількох нових виконавців, але тепер настав час продавати. Втім, деякі із гравців, які не потрібні "вершковим", не поспішають покидати Мадрид.

Мадридський Реал, без сумніву, є головним ньюзмейкером поточного трансферного вікна. "Бланкос" вже встигли оформити переходи Едера Мілітао, Луки Йовіча, Едена Азара та Ферлана Менді. Це далеко не кінець – Флорентіно Перес налаштований підписати Крістіана Еріксена або Поля Погба. Крім того, не виключений ще один топ-трансфер – боси Реала все ще одержимі ідеєю підписати вундеркінда ПСЖ Кіліана Мбаппе.

Азар представлений у футболці Реала – більше фанів на Бернабеу зібрали лише Роналду та Кака

Позаяк "королівський клуб" вже витратив кругленьку суму на підписання новачків, тому змушений здійснити кілька трансферів і на "вихід", адже у протилежному випадку Реалу загрожують проблеми з фінансовим фейр-плей.

Першим у списку на відхід з Реала залишається Гарет Бейл, хоча сам валлієць не збирається покидати команду (принаймні, на словах). Трансфер вінгера міг би би принести Реалу орієнтовно 70-80 млн євро. Другий та третій кандидати на трансфер – Хамес Родрігес та Матео Ковачіч. Колумбієць провів два сезони на правах оренди у складі Баварії, але тепер повернувся у Мадрид. Очевидно, для того, щоб знову піти. Що стосується хорвата, то 25-річний віце-чемпіон світу-2018 також повинен повернутись з оренди у Челсі, але лондонський клуб має опцію викупу Ковачіча навіть попри чинну заборону реєструвати новачків. За цих двох виконавців скарбничка Реала може поповнитись ще на 100 млн.

Є й інші претенденти на те, щоб покинути Реал. Зінедін Зідан не надто розраховує на Маркоса Льоренте та Дані Себальйоса, відходу яких клуб не чинитиме жодних перешкод. Невизначеним є майбутнє в команді Маріано Діаса та Борхи Майораля. Крім того, за умови отримання гідної пропозиції "вершкові" можуть попрощатися навіть з Іско та Марко Асенсіо.

Загалом же Реал можуть покинути 10-12 виконавців, за яких клуб розраховує отримати близько 250 млн євро, повідомляє AS.

Окремо слід виділити ситуацію з Кейлором Навасом. Буквально ще кілька тижнів тому відхід 32-річного костариканця вважався справою часу. Зінедін Зідан особисто повідомив Навасу, що і в наступному сезоні робитиме ставку на Тібо Куртуа, який після переходу з Челсі став основним голкіпером Реала. Другим голкіпером команди в такому разі, найімовірніше, став би Андрій Лунін. Проте на даний момент ситуація виглядає таким чином, що Кейлор залишиться в команді, хоча вже попрощався з уболівальниками на полі Сантьяго Бернабеу.

Зідан розлютився і відповів на чутки про Реал: Лунін чи син, Грізманн, прощання з зірками – що відбувається насправді

Реал наразі не отримав жодної пропозиції щодо трансферу Наваса, контракт якого чинний до літа 2020 року. Ситуацію ускладнює і сам голкіпер, який не проти покинути Мадрид, але хоче розірвати контракт з клубом та отримати компенсацію, що не влаштовує вже керівництво "бланкос". Крім того, костариканець хоче заробляти у своєму наступному клубі 7 млн євро у рік – на 2 млн більше, ніж отримує в Мадриді.

Є лише два клуби, здатні вдовольнити фінансові апетити Наваса – ПСЖ та Манчестер Юнайтед. Варіант з манкуніанцями наразі виглядає малореальним, оскільки все йде до того, що Давід Де Хеа залишиться в клубі попри регулярні чутки про відхід іспанця. Цікаво, що на Де Хеа претендував саме ПСЖ, який після чергової зміни спортивного директора перемкнувся на кандидатуру Джанлуїджі Доннарумми з Мілана. Пропозиції Бенфіки та Порту, які заявляли про бажання підписати Наваса, навряд чи влаштують самого воротаря.

Таким чином, якщо Кейлор Навас залишиться в Реалі (а саме зараз така ситуація цілком імовірна), то Андрій Лунін знову може вирушити в оренду, адже у складі "бланкос" є ще й Лука Зідан, якого, щоправда, керівництво мадридці не проти відпустити. Проте є одна проблема – відсутність претендентів на француза. На відміну від Луніна, у якого не буде проблем з пошуком клубу для отримання ігрової практики, у Зідана таких варіантів наразі немає.

Вочевидь, керівництво та тренерський штаб Реала очікує складна дилема з воротарською позицією. Є зірковий Куртуа, за якого виклали солідні гроші, нікуди не пішов Навас, а Лунін провів топовий чемпіонат світу серед команд U-20, підтвердивши свій клас та перспективи. Нагадаємо, сьогодні, 15 червня, Україна зіграє у фіналі світової першості проти Південної Кореї.

Лунін переграє Куртуа, Неймар з Погба зайві, Зідан найгірший та інші несподіванки – фанати Реала визначились зі всім