УКР РУС

Ювентус розбив Сассуоло завдяки перфомансу Ді Марії та Влаховіча, Наполі розгромив Верону в матчі з сімома голами

15 серпня 2022 Читать на русском

Верона в рамках 1-го туру Серії А 2022/23 зазнала нищівної домашньої поразки від Наполі (2:5), а Сассуоло програв Ювентусу на виїзді (0:3). Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2022/23, 1-й тур

Верона – Наполі – 2:5

Голи: Лазанья, 29, Анрі, 48 – Кварацхелія, 37, Осімхен, 45+3, Зєліньскі, 55, Лоботка, 65, Політано, 79

Ювентус – Сассуоло – 3:0

Голи: Ді Марія, 26, Влаховіч, 43 (пен), 51

Верона у першому матчі сезону приймала Наполі. Гості краще розпочали зустріч, змарнувавши кілька хороших моментів у перші 25 хвилин – удари Осімхена, Кварацхелії та Лосано з меж штрафного пройшли повз ліву стійку. Господарі покарали за марнотратство голом на 29-й хвилині, забитим внаслідок подачі з кутового та скидки під замикання Лазаньї. 1:0!

Жахливий ляп у стилі Каріуса і "сухий лист" – відео фейлів голкіперів у стартовому матчі Серії А

Втім, вже на 37-й неаполітанці зрівняли рахунок зусиллями Кварацхелії – грузинський новачок партенопейців прилетів на навіс Лосано з правого флангу, пробивши головою в лівий нижній кут. 1:1! У компенсований же до першого тайму час підопічні Лучано Спалетті ще й вперед вирвались, практично повторивши гол Лазаньї – тільки тепер замикав Осімхен. 1:2!

За дві хвилини по перерві Верона зрівняла рахунок завдяки вдалому кросу Фараоні на голову Анрі. На жаль для вболівальників господарів, щастя знову тривало недовго. Всього через сім хвилин Кварацхелія вивів Лосано віч-на-віч з голкіпером, а Ірвін пробив повз нього – 2:3!

На 65-й хвилині шанси веронців на камбек почали падати до нуля: Лоботка відкрився у центрі, пройшов з м'ячем до лінії штрафного й ефектно поклав його у дальній нижній кут – 2:4! На 79-й же хвилині свіжий Політано добив Верону п'ятим голом. За ним прилетів і шостий, однак його не зарахували через офсайд. У підсумку, фінальний свисток зафіксував перемогу Наполі з рахунком 2:5!

Програму дня закривав поєдинок у Турині між Ювентусом і Сассуоло. "Стара синьйора" активніше почала поєдинок, ледь не заробивши пенальті вже на 2-й хвилині й організувавши кілька непоганих підходів, однак досить швидко "нероверді" адаптувались, почавши сміливо розкатувати м'яч на чужій половині. На 22-й хвилині вони могли й гол забити внаслідок закидання на лівий кут воротарського. Дефрель замкнув ударом у дотик, але Перін парирував.

Ювентус жорстко покарав за марнотратство. На 26-й хвилині Алекс Сандро виконав не дуже зручну подачу, а Ді Марія метрів з семи пробив з лету – та ще й з відскоком від газону. Без шансів для голкіпера. 1:0! Ще через три хвилини Влаховіч міг подвоїти перевагу Юве, відгукнувшись на простріл і завдавши удар з близької відстані, але м'яч розминувся зі стійкою. Айхан відповів лонгшотом, який не без труднощів парирував Перін.

Наприкінці першого тайму Ювентус посилив тиск на Сассуоло. На 36-й хвилині Консільї врятував після пострілу Влаховіча з центру штрафного, а на 39-й він же витягнув дальній удар Куадрадо. Зрештою, на 41-й хвилині Юве заробив пенальті внаслідок закидання на Влаховіча та фолу Ферррарі. Душан впевнено реалізував "11-метровий" – 2:0!

В першому таймі гра гостей виглядала досить перспективно, однак після перерви господарі почали домінувати. Вже на 50-й хвилині Ді Марія крутив м'яч з кута карного майданчика, змусивши Консільї виконати черговий сейв, а на 51-й Влаховіч оформив дубль у ворота Сассуоло. Серб отримав зручний відскок від Ді Марії й з близької відстані переграв голкіпера. 3:0.

Цей гол фактично поставив крапку в зустрічі. Деморалізовані "нероверді" нічого цікавого до кінця поєдинку так і не створили, а Ювентус вже розслабився. Не допоміг навіть вихід ще одного новачка – Костіча. У підсумку, фінальний свисток зафіксував розгромну перемогу туринців з рахунком 3:0.

Маліновський віддав асист у, можливо, прощальному матчі за Аталанту – бергамаски стартували з важкої перемоги в Генуї