УКР РУС

МЮ розгромив Лестер – дива від Тете, Рашфорд присоромив Челсі, асист екс-зірки Шахтаря, Бруну приймає виклик Едегора

19 лютого 2023 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Манчестер Юнайтед розбив Лестер (3:0) вдома на стадіоні Олд Траффорд у 24 турі англійської Прем'єр-ліги 2022/23. Рахунок і огляд матчу – на "Футбол 24".

Битва двох екс-зірок Шахтаря. Фред останнім часом надійно відвоював місце в центрі поля манкуніанців, а Тете з перших днів став своїм на правому краю атаки "лисиць". Матч, як і онлайн-трансляція МЮ – Лестер на "Футбол 24", стартував о 16:00. На початку зустрічі саме згаданий опорник господарів раптово віддавав на хід Барнсу, який класно розігнав атаку, обігрався у стіночку з Іхеаначо, і лише Де Хеа врятував. Цей дует Лестера разом з Тете видав ще парочку швидких атак у перехідних фазах. Фред виручив, у стрибку перервавши простріл справа. Ще кілька разів мінімально підводив приціл. Зокрема, Тете дуже гостро пробивав у дальній.

Мудрика висміюють фанати Арсенала – прокляття Челсі і сенсаційний новий тренер для українця

Екс-вінгер Шахтаря просто розриває лівий фланг "червоних дияволів". Добротна підтримка атак, влучні передачі на партнерів, регулярні входження у штрафний і навіть якісний відбір. Відверто недопрацьовує Гарначо. Кастань підключається у зовсім вільну зону, Шоу не може розірватися на всіх. Бельгійський захисник подає, Іхеаначо майже прошиває Де Хеа. Суддя навіть глянув, чи не зарахувала автоматична система фіксації голів, що м'яч пересік лінію, але ні – бомбезний сейв іспанського кіпера. МЮ ж відкрив рахунок по суті з нічого. Фас віддав невдалий пас, Забітцер агресивно перехопив, Бруну підхопив і вирізав уперед. Ще один новачок центру оборони Суттер не витримав офсайдну лінію, чим скористався Рашфорд.

Зустріч двох екс-гравців Шахтаря та дубль Рашфорда: відео голів і огляд матчу Манчестер Юнайтед – Лестер – 3:0

Тете закидає на Маддісона, той технічно приймає на груди і переводить під удар Іхеаначо, який знову пробиває зовсім поруч з правою стійкою. Лестер за всіма параметрами награв мінімум на 1 очікуваний гол, а міг пропустити вдруге. Знову позитивна агресія партнерів у середині поля допомагає Фернандешу розкручувати ідеальний момент для партнера. Фред відібрав у Тете, який наступив на м'яч, Вегхорст розвернув на Далота. Правий захисник розігнав атаку в центральній зоні, але сам же не влучив з вбивчої позиції, отримавши пас у відповідь від Бруну.

Ще одна помилка Фреда у простій ситуації. Тете миттєво переводить на Маддісона, який пристрілюється. Забітцер летить шипами в коліно Фасу, судді навіть не перевірили на предмет червоної. А ось коли захисник Лестера двічі поспіль в жорстких підкатах зупиняв Рашфорда та Фернандеша, звідкись знайшли і фол, і жовту. Шоу насамкінець зі штрафного праворуч закрутив над воротами.

У перерві лише одна зміна. Санчо увійшов у гру, Гарначо вже не вперше пішов з поля після першого тайму. Шоу зі штрафного розкішно навісив, Лісандро Мартінес з глибини увірвався з-за спин оборонців і поцілив у поперечину. Рашфорд накрутив двох суперників – Ворд ногами парирував. Фред на межі офсайду кидав за спини захисникам. Рашфорд майстерно реалізував. Боковий суддя свиснув офсайд, але він не міг намалювати лінію за плечем Фаса. Все легально, асист екс-хавбека Шахтаря, дубль Маркуса.

За якихось 5 хвилин Рашфорд розігнав атаку і віддав праворуч на Санчо, джокер Тен Хага обігрався із Бруну, після чого розстріляв голкіпера. Шоу та Рашфорда замінили Ван-Біссака з Елангою. Джадон ще й дубль мав робити, але двох спроб виявилося замало. Тете цілив у лівий нижній, не докрутив. Фернандеш створює 7 гольовий момент подачею на Вегхорста. Феноменальний виступ португальця, в якого також дубль (асистів), а могло ще більше бути результативних дій. Нагадує вчорашнє шоу Едегора проти Астон Вілли, тільше ще крутіше: 9 створених моментів проти 7, з яких 3:2 за стовідсотковими. Асисти 2:1, успішні спроби дриблінгу 4:3, виграні єдиноборства 8:4. Норвежець перевершив португальця хіба що в точності передач (62% на 91%) та кількості втрат (цілих 30 у Бруну, 12 в Мартіна)

Відзначаємо, що Рашфорд забив у сезоні 2022/23 вже більше голів у всіх турнірах (24), ніж весь Челсі в АПЛ (23). Санчо створює вбивчий момент для Вегхорста, який вкотре банально лупить у воротаря. Потім Бруну навішував на нідерландця, блок. МЮ набирає 49 очок, що тільки на 3 менше, ніж у Ман Сіті. Від Арсенала мінус 5. Лестер перериває феєричну безпрограшну (7 очок з 9) і гольову серію (10 забитих за 3 попередні тури), залишаючись на 14 місці (24 бали).

Нереальний другий тайм у виконанні червоних манчестерців: 2,86 очікуваного гола проти 0,36 суперника, 61% володіння, 18:8 удари, з яких 15:3 у штрафному, 7:1 у площину воріт. Аж 5 стовідсоткових моментів. Тотальний футбол Тен Хага як він є. "Лисицям" ще відерто пощастило, що Санчо вийшов замість Гарначо лише після перерви, а Вегхорст, який отримав моментів на майже 1 xG, видав поганеньку реалізацію і навіть сьогодні не зміг відзначитися дебютним голом. І це все без дискваліфікованого Каземіро і травмованого Еріксена, який ще недавно здавався незамінним. Відзначаємо також дуже високу позицію Шоу та регулярні підключення Далота в центр під час атаки. Правий фланг закривали по черзі Бруну, Вегхорст і Забітцер, високо піднімався Ліндельоф.

Німець та нідерландець додавали фізичної потужності по всій зоні своїх обов'язків. Більші проблеми були ліворуч, де дозволяли розгулятися Тете з Кастанем, але з часом Шоу і Фреду вдалося стабілізувати ситуацію після стартової 20-хвилики, коли Лестер дивом не забив. Екс-лідера півзахисту Шахтаря хвалимо за креатив: створив 4 моменти, зокрема, одну сотку, що завершилася асистом. У Лестера, до слова, інший колишній "гірник" став узагалі найкращим. Тете на диво якісно боровся (виграв 5 єдиноборств з 9 і заробив на собі фол) і відбирав (8 разів повертав володіння – з відривом найкращий у команді Роджерса без врахування оборонців, усі 3 спроби відбору виявилися успішними), не забуваючи цікаво розганяти і завершувати атаки.

Ліверпуль переграв Ньюкасл на виїзді в матчі АПЛ за 6 очок – вилучення провокує сенсаційний камбек легенди Києва